Šta žene poručuju bojom svoje kose

Ženama je boja kose važna koliko i oblik, odnosno frizura. Nema žene koja bar jednom nije eksperimentisala sa bojom svoje kose, tek da vidi da li joj neka druga boja bolje stoji od prirodne, a većina žena godinama farba svoju kosu, skoro da su zaboravile svoju prirodnu boju.

Odavno je poznato da žene sa velikim promenama u svom životu menjaju frizuru i boju kose, naročito kada se radi o nekim ružnim stvarima, i najčešće posle prekida veze što psiholozi tumače željom za promenom dotadašnjeg načina života. Čak i ko pogreše, ništa strašno, malo će  se nervirati, previše skraćena kosa će porasti a boju je lako promeniti.

Većina žena ne ume da objasni zbog čega su izabrale određenu boju kojom se farbaru, neke će reći da im se ta boja slaže uz ten, neka da se slaže uz oči, većina je sasvim slučajno došla do boje koja je postala njen prepoznatljivi znak.

No, imajući u vidu da se smatra da žene nikada ništa ne rade zbog sebe, već isključivo zbog muškaraca, zbog čega je ponašanje žena stalno pod lupom, to nije moglo da mimoiđe ni boju kose, pa, drage žene, ako ne znate zašto kosu farbate određenom bojom, neko se potrudio to da objasni što vam može pomoći da razumete šta hoćete ili bar da promenite boju, ako nikako ne želite da poručite svojom kosom ono što pojedini misle da poručujete kad vas ugledaju.

Ako je vaša boja kose crna, vi poručujete svetu da imate mnogo tajni i sebe predstavljate kao misterioznu zavodnicu. Ako ste platinasta plavuša, imate želju da uživate u životu, najviše što možete, pa i preko toga, ali za razliku od crnki, ne želite da zavodite već da budete zavedene.

Ako iz platinasto plave boje kose pređete u crnu, i obratno, ceo svet zna da bivšeg muža ili dečka želite da vratite sebi, a bojom poručujete da ste se promenili. Zar vas ovo ne podseća na ono da je žena uvek kriva zato što je ostavljena i da ona mora da se menja da bi veza opstala?

Smeđe nijanse kose poručuju da ste pouzdan prijatelj, ali i ljubavnica, ništa teatralno kod žena sa ovakvom bojom kose. Ko želi sigurnost, treba da bira smeđe žene.

Crvena boja kose pokazuje da želite da se izdvojite iz mase. Jarko crvena boja poručuje da ste sklone avanturama i neverne, a sve nijanse crvene da ste otvoreni za susrete, promene i nove ljude u svom životu.

A ako jednoga dana osvanete sa kosom ofarbanom u plavo, ali ne platinasto plavo, već mirnu plavu boju, nešto između zlatnoave i boje meda, ceo svet će znati da ste spremne za udaju i da samo vrebate pravu priliku. Ne čudite se ako ova boja neke muškarce udalji od vas, koliko god da vam dobro stoji.

Dobro razmislite kad rešite da promenite boju kose, to vam može promeniti život, zavisno od toga kako ko protumači ono što time poručujete.

 

One comment

  1. :))) Interesantno! :))) Ja sam izvlačila pramenove,prirodno imam boju za udaju (boja meda),pa sam dodala samo par pramenova drugih nijansa plave,tako sam kosu nosila godinama.Onda sam se udala (verujte da moja udaja uopšte nije vezana za moju boju kose) i prestala da se farbam tj. da „pramenujem“.E šta to ondak znači?Da sam se opustila i da muž treba da beži od mene do neke platinaste ili crnke…? :))))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *