Romantično i hipi

Povratak ponča u modu se najavljuje već tri godine, ali izgleda da će ove godine zagospodariti ženskom modom.

Pončo je tipičan odevni predmet naroda Južne Amerike i napravljen je od parčeta pravougaone tkanine koji samo na sredini ima prorez kroz koji se provlači glava. Ima funkciju kaputa ali zavisno od materijala može biti i mantil, kao i deo letnje garderobe.

 

Foto: loveis-fashion.com

Šezdesetih godina, u vreme hipi revolucije, pončo je bio sastavni deo garderobe i muškaraca i žena. Apsolutno je zahvalan i uz suknje i uz

ioffer.com

pantalone. U to vreme, kada su mnogi sebe nazivali decom cveća, bilo je sasvim normalno videti kombinaciju  – šareni pončo i suknja sa cvetnim motivima što većina žena danas nikako ne bi iskombinovala.

Ako budete ove godine želele da obogatite svoju garderobu jednim pončom, pravi pončo mora biti tkan ili pleten i obavezno mora imati rese. Ali, kako moda ne poznaje granice, možete ga napraviti od drugih materijala, sve je dozvoljeno.

aredoute.com

Razni dizajneri predlažu i razne motive i boje, šta god da odaberete za sebe nećete promašiti, od žute i narandžaste, do sive i crne boje, svaka boja i pončo se mogu uklopiti u garderobu koju već imate. Luj Viton ide toliko daleko da predlaže pončo sa svojim karakterističnim logotipom, Barberi sa svojim karakterističnim motivom, dok Beneton nudi žive boje karakteristične za njihov brend.

Ako umete da pletete, najbolje bi bilo da se latite igala i sebi spletete originalan i unikatan pončo. Ako se plašite da će zima proći pre nego što ga završite, pončo možete nositi i na proleće, pa čak i na letovanju, na moru ili planini, gde god se nađete. Pončo jednostavno može da zameni nekoliko džempera ili jakni koje biste ponele sa sobom. Šta god da obučete, pončo možete nositi preko toga.

Samo pustite mašti na volju.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *