Home / Kafa sa tetkom / Prepoznajte mobing
Prepoznajte mobing
foto: politici.org

Prepoznajte mobing

Mobing postoji vekovima, sam termin je počeo da ulazi u upotrebu sedamdesetih godina prošlog veka, a kod nas se o mobingu govori nekoliko zadnjih godina. Mobing ima više lica, ali ako krenete u potragu šta je to, najčešće ćete naići samo na objašnjenje da je to vrsta maltretiranja, odnosno nasilničkog ponašanja u odnosu direktor, šef, poslodavac – zaposleni, vrlo često ćete pročitati da treba da prijavite svog šefa ako vas maltretira, i vrlo često ćete naići na to da se mobing izjednačava sa seksualnim zlostavljanjem na poslu u smeru muškarac – žena.

Da biste prepoznali mobing i reagovali ako ste žrtva, ili neko u vašem okruženju, morate znati šta zaista mobing predstavlja. Ono što vam u tome nikako neće pomoći su nepisana, nedopustiva pravila ponašanja koja kažu da je direktor, ili nadređeno lice, bog i batina, da ima prava da se ponaša kako hoće prema zaposlenima, da morate da ćutite i trpite, kad sve to skopčate sa problemom nezaposlenisti zbog čega će vam na sve što se bunite reći da slobodno možete dati otkaz jer ima hiljade onih koji jedva čekaju vaše radno mesto – dovodi do toga da su mnogi žrtve mobinga a da toga nisu ni svesni.

Prvo i osnovno, nije tačno da mobingu možete biti izloženi samo od strane poslodavca ili nadređene osobe, možete biti izloženi tome od strane kolege, ili više kolega koji su na istoj hijerarhijskoj lestvici u firmi kao i vi.

S obzirom da se na bilo kom radnom mestu dešavaju konflikti vezani za posao, sukob u koji upadnete koji često može da prereste u svađu i vređanje nije mobing. Nije u redu da budete izloženi vikanju i vređanju, desi se, ali to nije mobing.

Mobing je vrsta sistematskog nasilničkog ponašanja prema zaposlenom, sprovodi se na različite načine i ima za cilj da vas diskredituje kao zaposleno lice i diskriminiše kao osobu, a da biste mogli da prijavite mobing, smatra se da treba da mu budete izloženi najmanje šest meseci. Koliko god zvučalo čudno da bilo kakvu vrstu nasilja morate da trpite izvesno vreme da biste ga dokazali, mobing se vrlo teško dokazuje, morate biti sigurni da ste mu izloženi i imati čvrste dokaze.

Nadređena osoba u firmi vas može maltretirati zato što misli da je biće više klase od vas, kod nas se to vrlo često sreće, možete mu se jednostavno ne svideti bez obzira kakav ste radnik, može vas maltretirati zato što je po prirodi nasilna osoba, a kolege vas mogu maltretirati iz istih razloga kome dodajte još jedan – napredovanje u službi, diskreditujući vas, penju se za lestvicu više u očima šefova.

Dakle, ono o čemu se vrlo retko govori je da postoje dve vrste mobinga, vertikalni u odnosu poslodavac zaposleni, i horizontalni, u odnosu kolega – kolega.

Ono što se vrlo često dešava je da žrtva mobinga, kad postane svesna toga da je izložena kontinuiranom, najčešće verbalnom zlostavljanju, ne nailazi na razumevanje u svojoj radnoj sredini. Većina zaposlenih će prećutno podržavati nasilnika a žrtvu mobinga početi da odbacuje i zapostavlja čime je osnovni cilj mobinga postignut. Niko neće hteti da stane u odbranu žrtve, niko neće želeti da se zamera, apsolutno svesni toga da i sami mogu postati žrtve, čime, iako zvuči čudno, promovišu nasilničko ponašanje. Dolazi do začaranog kruga u kome žrtva mobinga postaje nesigurna, oseća se manje vrednom, ne može da ispunjava radne zadatke, ugroženo mu je dostojanstvo, i počinje da oseća psihičke tegobe.

Korak koji će preduzeti većina žrtava mobinga je  davanje otkaza i odlazak iz nezdrave sredine. Cilj mobinga je ostvaren – uklonjeni ste!

Ako se pitate zašto bi vas neko maltretirao da biste dali otkaz kad može jednostavno da vam ga da – dati otkaz i nije tako jednostavno, u mnogim firmama bi morali da vam daju otpremninu, ili jednostavno ne mogu da vam daju otkaz jer imate neka druga prava koja ćete pokušati da ostvarite, ako nikako drugačije a ono tužbom. Kad vi date otkaz ne možete tražiti ostvarivanje svojih prava.

Ako ste žrtva mobinga, neophodno je da zatražite pomoć. Obradite se poslodavcu ili nadređenom licu ako vas maltretiraju kolege. Ako ste izloženi mobingu od strane nadređenog, upozorite svoje kolege na to i vidite kakva će biti njihova reakcija. Najverovatnije da neće želeti da se mešaju, prvi sledeći korak bi trebalo da bude sindikat, nažalost, po zadnjim ispitivanjima, radnici su zbog svega što se dešava izgubili poverenje u sindikalne organizacije, ali obratite im se. Sledeći korak je da se obratite pravnim licima.

Poslednji korak do kojeg nikako ne bi trebalo da dozvolite da stignete je – lekar, opšte prakse, psihijatar ili psiholog, do kojih ćete sigurno stići ako ne budete reagovali i čekali da maltretiranje prestane samo od sebe. Najverovatnije da neće prestati a vi ćete vremenom početi da osećate psihičke tegobe a sve to će se odražavati ne samo na vaše funkcionisanje na radnom mestu, već na kompletan život.

Dakle, da biste ostali na svom radnom mestu, sačuvali ga, i da biste ostali psihički zdravi morate prepoznati mobing i da li ste žrtva istog. Već smo napomenuli da se mnogi oblici ponašanja smatraju prihvatljivim iako su apsolutno neprihvatljivi, jedan od očiglednih primera je kada vas upozore da se čuvate nekoga jer je nezgodan, agresivan, nevaspitan, ali nadređen i svi mu se sklanjaju.

Vi ste žrtva mobinga ako ste izloženi neprekidnom vređanju i verbalnoj agresiji, pretnjama da ćete biti izloženi fizičkom napadu, kritikama na izgled, oblačenje, zadiranju u vaš privatni život, ogovaranju, izbegavanju, odnosno društvenoj i fizičkoj izolaciji na radnom mestu, seksualnom uznemiravanju, degradiranju, ako vas primoraju da radite nešto za šta niste stručni ili niste prošli obuku a onda vas proglase nesposobnim i neodgovornim, preteranoj kritici čak i kada svoj posao obavljate kako treba. Mobingu možete biti izloženi čak i kada ste prilično mlađi u odnosu na ostale zaposlene a i onda kada ste stariji. Mobing je i svaki oblik ponašanja koji vas omalovažava kao osobu pripadnika druge vere, nacije, političkog opredeljenja, seksualnog opredeljenja, svega onoga što nema veze sa poslom koji obavljate.

Imajući u vidu da su retke firme i radne organizacije u kojima vlada zdrav odnos među zaposlenima i pozitivna atmosfera, nešto od ovoga možete naći svuda, samim tim što svuda postoji, toleriše se i, često ćete, kada se požalite, naići na otpor – zar misliš da je negde bolje?!

Naravno da postoji bolje, a imajući u vidu da skoro polovinu svog života, odnosno polovinu dana, provedemo na radnom mestu, na tom mestu se moramo osećati zadovoljno, rasterećeno, bez konsantnih pritisaka koji, kako rekosmo, utiču i na rad a i na život, nemoguće je da odete sa posla i ono što vam se tamo dešava tamo i ostavite.

Ako posumnjate da ste žrtva mobinga, jedne vrste zlostavljanja koja kontinuirano traje, i ako rešite da ragujete i sprečite dalje maltretiranje a ne da napustite radno mesto, imajući u vidu da isto morate i da dokažete, a da živimo u društvu koje u praksi više štiti poslodavce nego radnike, ako ste žrtva poslodavca pokušajte da ispitate nekoga od svojih kolega da li bi bili vaši svedoci.

Teško da će neko pristati, radije će ćutati i brinuti o svom radnom mestu, ne razmišljajući da i njima to može da se desi, ali pokušajte. Ako ste žrtva svojih kolega obratite se poslodavcu ili nadređenoj osobi i tražite da problem bude rešen.

Ako ovo ne uspe, a maltretiranje se nastavlja, počnite da zapisujuete svaku situaciju u kojoj ste bili napadnuti, dan, vreme i imena osoba koje su bile prisutne. Ako rešite da podnesete tužbu neće biti dovoljno samo da kažete kako vas neko maltretira na poslu, morate opisati načine maltretiranja, učestalost, situacije, a ako to dugo traje više nećete znati šta se kog dana desilo.

Mobing je krivično kažnjiv, onog trenutka kad ste čvrsto uvereni da ste izloženi maltretiranju na poslu, kad prikupite dokaze čemu možete da priložite i medicinsku dokumentaciju, ako se sve to odrazilo na vaše psihičko zdravlje, budite spemni na borbu u kojoj će, koliko god da ste u pravu, druga strana pokušati da dokaže da preterujete, lažete, izvoditi lažne svedoke i što je najgore, pokušati i na sudu da dokaže da ste sami krivi za nasilje kome ste bili izloženi, kao da nasilje može imati opravdanje.

Pravo je vrlo jasno, zakon, kao i svaki zakon može imati rupe, i ovaj proces za vas može biti vrlo težak.

Bolje je upustiti se u borbu za svoja ljudska i radna prava nego ostati bez posla i zdravlja, čemu mobing nemonovno vodi.

Nadamo se da smo bar malo uspeli da vam pomognemo da razlučite da li ste žrtva mobinga ili samo imate konflikte na radnom mestu, suvoparni pravno-novinarski tekstovi su često konfuzni pa žrtvu mobinga često doživljavamo kao osobu koja traži nešto nemoguće i više nego što joj pripada u ovom vremenu kad je imati radno mesto čist blagoslov.

To ne znači da neko sme da gazi po vašem dostojanstvu i ugrožava vas kao ljudsko biće.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*