Home / Kafa sa tetkom / Dete začeto tokom silovanja je dar od boga?
Dete začeto tokom silovanja je dar od boga?
http://oursilverribbon.org

Dete začeto tokom silovanja je dar od boga?

Rik Santorum, kandidat Republikanske stranke za ovogodišnje predsedničke izbore u Americi, ozbiljno se zamera ženama propagirajući zabranu abortusa čak i ako do trudnoće dođe nakon silovanja.

Na prošlonedeljnom gostovanju u jednoj TV emisiji Santorum je izjavio da je abortus apsolutno neprihvatljiv i da žena koja je zatrudnela tokom silovanja mora trudnoću da prihvati kao dar od boga.

Silovanje je jedan od najvećih ženskih strahova, žene odrastaju sa strahom da mogu biti nečije žrtve, normalno je da bi truidnoća kao posledica silovanja za ženu bila neprihvatljiva a misao o rođenju tog deteta izazivala bi užas. Dete bi bilo neželjeno i ženu bi celog života podsećalo na traumu koja joj se desila. Da ne govorimo da detetu sutra treba objasniti ko mu je otac. U tom začaranom krugu bi najviše posla najverovatnije imali psiholozi, teško da bi mogao da se ostvari normalan odnos majka – dete.

Očigledno, za Santoruma je žena mašina za rađanje, licemerno je da poručuje da trudnoću kao posledicu silovanja mora posmatrati kao dar od boga.

Ako žena ubije svoje dete, ona može upropastiti svoj život, kako god da je začeto, to je njeno dete i ona će ga voleti, rekao je Santroum, pa stoga smatra da žena može olako da zaboravi da je seksualno zlostavljana, da je rađanje deteta začetog tokom tog ponižavajućeg čina lek.

Objašnjavajući svoj stav, Santorum je naveo da je život dar od boga, i da bog ljudima daje i nameće mnogo gore stvari nego što je ovo, ali da iz svake situacije, pa čak i ove, treba izvući ono najbolje.

Potpuno neprihvatljivo, pokušati pomiriti ovako strašan čin sa rođenjem deteta, najznačajnijim trenutkom u životu žene, i u političkoj kampanji koristiti žene na ovakav način. Svojim stavovima, Santorum se apsolutno približio zemljama u kojima žene nemaju nikakvo pravo odlučivanja o svom životu.

Foto: oursilverribbon.org

4 comments

  1. Da li je ovaj covek normalan?! Da li on ima zenu? Zensku decu?? Majku? Sestru?? Kako bi se taj covek osecao da je neka od tih njegovih zenskih celjadi silovana?? Pa jos i da zatrudni?!?! Strasno….

  2. Žalosno je samo to što nije on jedini malo ćaknut u glavi, masovno će glasati na njega.

  3. HHmmm, pitam se kad je on to bio silovan, zatrudnio, pa rodio to dijete, volio ga i lako zaboravio taj smijesni mali incident „silovanje“ pa zna kako je zenama?! I izazivam ga da nadje !puno gore stvari od silvoanja“. IZAZIVAM!

  4. Axa, za njega je i silovanje verovatno dar od Boga. Svasta. Sta ocekivati od pripadnika jedne nacije u kojoj je 80% mladih muskaraca izjavilo da bi rado silovalo zene iz svog okruzenja da to nije kaznjivo. Neka prvo njegovoj cerci Bog posalje jedan takav dar pa da on na svom primeru ispita tu teoriju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*