Home / Kafa sa tetkom / Banini
Banini

Banini

Potrebno:

2 jajeta

2 šoljice šećera

1 vanilin šećer

2 šoljice ulja

prašak za pecivo

brašno

Priprema:

Jaja umutiti sa šećerom, dodati vanilin šećer, ulje, prašak za pecivo i zamesiti sa brašnom. Količina brašna zavisi od ulja, odnosno šoljica koje koristite kao meru, testo ne treba da se lepi za ruke a treba biti dovoljno tvrdo da mogu da se formiraju loptice.

Praviti loptice veličine oraha i ređati ih u pleh vodeći računa o razmaku, jer će narasti tokom pečenja. Na svakoj loptici napraviti udubljenje, prstom ili malom kašičicom, i unutra sipati džem po želji.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, samo 8 do 10 minuta, da Banini ostanu beli.

Od ovog testa možete praviti i čokoladne keksiće tako što ćete u testo dodati dve kašike kakaa i 100 gr seckane čokolade. Loptice koje napravite malo spljeskajte rukom, ređajte u pleh i pecite.

 

Autor: Gordana Radojković

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*