Stiže srpsko-indonežanska ženska DJ sila

Kasnih šezdesetih godina prošlog veka, jedan gornjo-milanovčanin je sticajem srećnih i nesrećnih okolnosti koje su započete još Drugim svetskim ratom, završio u dalekoj Indoneziji. Tamo se zaljubio u jednu malu, vatrenu indonežanku i sa njom izrodio troje dece. Njegovo najmlađe čedo bila je devojčica krupnih, kosih očiju i zlatnog tena kojoj je ime dao po svojoj majci – Milinka. Dok je svu svoju decu podjednako voleo i gradio restoranski biznis u Džakarti, najviše je maloj Milinki pričao o svojoj zemlji, starom društvu, familiji i životu u Šumadiji.

Milinka Radišić je danas, u svojoj 34. godini i sticajem sopstvenih srećnih i nesrećnih okolnosti, jedan od najpopularnijih DJ-eva u tom delu Azije i kroji sopstvene puteve, kao njen otac. Od 2006. godine kada je počela profesionalno da nastupa kao DJ, mnogi su je u Aziji obeležili i kao žensku ikonu clubbing scene, pa je tako počela da obilazi ceo svet. Nekako čak deluje da se vraća očevom putanjom, što je pred pravoslavni Božić ove godine napokon i po prvi put dovodi baš u Srbiju.

„Dugo se već spremam na ovo i jedva čekam,“ kaže Milinka u jednom od mnogih razgovora na Skyepeu sa prijateljima i rođacima ovde. „Tata mi je toliko pričao o Srbiji i znam koliko mu je bilo žao što nije uspeo još jednom da vidi svoju zemlju pre nego što je preminuo. Ovaj put us Srbiju će za mene biti kao oživljavanje bajki iz detinjstva. Veoma sam uzbuđena ali znam i da će mi biti teško da sve to vidim bez njega.“

Milinka je do sada nastupala u Indoneziji, Malaziji, Singapuru, Nemačkoj, Švajcarskoj, Holandiji, Velikoj Britaniji i, naravno, Ibizi, a svoju opremu poneće i u Beograd, gde možemo da se nadamo nekom njenom nastupu, za koje kažu da su prepuni energije, raznovrsni i tehnički jedinstveni, u jednom od Beogradskih klubova po kojima je ovaj grad poslednjih godina postao poznat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *