Home / Kafa sa tetkom / Šta sve možemo uraditi sa kafom
Šta sve možemo uraditi sa kafom

Šta sve možemo uraditi sa kafom

Kafa, napitak bez kojeg ne umemo da otpočnemo dan. Neizostavna uz trač partiju. Asocijacija na predah… Kad neko izgovori kafa, šta vam prvo padne na pamet? Miris jutarnje kafe ili mala trač partija sa prijateljisom sa kojom se dugo niste videle?

Kako god, da li znate za šta još možete upotrebiti kafu sem što je pijete?

Kafa je odlična za sjaj kose. Skuvajte kafu, pustite da se ohladi a zatim njome prelijte kosu, dobro utrljajte i uvijte preškirom. Posle dvadeset minuta isperite.

Krupno mlevenu kafu pomešanu sa nekim uljem za bebe možete koristiti kao piling za telo, ali vodite računa – za telo, ne za lice, zrnima možete napraviti ogrebotine na licu.

Da biste uradile piling lica potrebna vam je sitno mlevena kafa, pomešajte kašiku kafe i kašiku maslinovog ulja i dobro istrljajte lice a zatim ga isperite toplom vodom.

Sigurno ste nekada videle da starije žene talog od popijene kafe, razređen vodom, sipaju u zemlju, blizu korena cveća, kafa je odličan kompost.

Ako imate mačku a ona voli da kopa po vašim saksijama za cveće, ubacite u zemlju nekoliko zrna kafe, ovo će mačke držati dalje od saksija i nećete morati stalno da čistite, a sačuvaćete i cveće, nažalost, mačke ne znaju da je to sobno bilje, ponašaju se u saksiji kao da su u dvorištu.

Kafom, ali jakom kafom možete ofarbati stvari od vune ili čistog pamuka, dobićete lepu krem boju.

Kafa je odličan upijač neprijatnih mirisa. Ako imate problem sa neprijatnim mirisima u fružideru, ostavite preko noći malo kafe na tacni i ona će pokupiti sve mirise.

I na kraju, kafom možete neutralisati neprijatan miris ruku, ako ste, recimo, ljuštile beli luk. Skuvajte kafu i dok je pijete, igrajte se sa nekoliko zrna kafe. Potpuno će neutralisati miris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*