Home / Kafa sa tetkom / Retro u kosi
Retro u kosi

Retro u kosi

Modni trendovi se već dugo okreću retro stilu, za narednu sezonu se uglavnom najavljuju kolekcije koje će biti inspirisane perodom od pedesetih do sredine osamdesetih godina, pa ovo nije moglo da zaobiđe ni frizure.

Frizure za sledeću sezonu će biti prava slika rokabili stila, kakve su bile moderne pedesetih godina prošlog veka. Najkarakterističnija fizura koja karakteriše ovaj stil je ona koju je imao Elvis Prisli tako da vam on može biti inspiracija.

Karakteristično za ovu frizuru je nešto što podseća na loknu na vrh glave i pravi se od velikog pramena kose. Ostatak kose bi najbolje bilo vezati u konjski rep koji će takođe biti u modi sledeće godine, bez obzira da li se odlučite za rokabili loknu. Naravno, ako rešite da imate fizuru sličnu Elvisovoj moraćete da potrošite dosta laka kako bi vam kosa stajala onako kako želite.

Ova lokna na vrh glave se može činiti pomalo ekscentričnom, ali čim je neka od svetskih zvezda ponese, sutradan će sve žene želeti da imaju istu frizuru. Naravno, uvek možete izabrati nešto umereniju loknu, naročito za dan.

Za starije žene kojima visoko vezan konjski rep ne priliči, on je ipak rezervisan za devojčice i mlađe devojke, rešenje je kosa vezana sa strane, dakle ako imate dugu kosu, vežite je sa strane i prebacite preko ramena.

Bliže se praznici, ako budete želele da budete među prvima koje će imatiovakvu frizuru, rokabili loknu ćete dobiti tako što ćete veliki pramen kose uviti čičak papilotnom, naravno prosušen pramen inače će se on sušiti satima i satima ako uvijete tek opranu kosu, a zatim ćete četkom napraviti loknu kakvu želite i učvrstiti je lakom za kosu. Naravno, kosa ume da bude vrlo neposlušna, možete se poslužiti ukosnicama, vodite samo računa da se one ne vide.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*