Problematična T koža

Ako ste od onih žena koje imaju problem sa takozvanom T kožom, odnosno kožom lica koja je na bradi, nosu i čelu masna, a na obrazim suva, najverovatnije da imate problem sa negom ovakve ko i estetski problem sa crvenilom  koje se javlja u T zoni.

Problem sa ovakvom kožom najčešće leži u tome što je T zona podložnija bubuljicama dok obrazi mogu biti sasvim čisti i bez problema. Da biste rešili ovaj problem osnovno je da pravilno čistite kožu. To prvo podrazumeva da ujutru i uveče umijete lice, najbolje samo vodom, a ako koristite sapun onda on treba da bude za osetljivu kožu i ne koristite ga previše.

Ako koristite tonik za čišćenje lica onda za umivanje ne koristite ništa sem vode, a lice posle toga dobro očistite tonikom inistirajući na T zoni.

Nakon toga na lice nanesite hidrantnu kremu i ne preterujte, više kreme ne znači da ćete postići bolji efekat, time ćete samo zapušiti pore jer koža neće moći da upije svu kremu.

Jednom nedeljno uradite dubinsko čišćenje lica zbog čega ne morate da idete kod kozmetičara, dovoljno je da same naparite lice iznad posude u kojoj ste skuvale čaj od kamilice, ovo .

će pomoći vašim porama da se prošire posle čega ćete lice bolje očistiti.  Nakon ovoga na lice možete staviti masku koju ćete napraviti od dve kašike jogurta i jedne kašike meda. Držite je na licu dvadesetak minuta a onda isperite toplom vodom. Osetićete kako vam je koža svežija.

Međutim, koliko god da negujete kožu lica, nećete postići mnogo ako ne vodite računa o ishrani. Trebalo bi da izbacite masne namirnice, da ne konzumirate previše slatkiše, naročito čokoladu i da ishranu bazirate na voću i povrću što nije dobro samo za kožu lica već za čitav organizam..

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *