Praznična kupovina u Maxi-ju

Da li u ovo današnje, krizno, vreme postoji pametna kupovina? Odgovor na to pitanje dobijemo uvek kada platimo račun. Akcije, sniženje, kuponi, (privatne) robne marke, toliko primamljivih ponuda za uštedu novca.

Idemo u još jednu šetnju Delhaize Maxi objektima.

Pre nego što je Delhaize grupa postala većinski vlasnik Maxi-ja, već su bile razvijene robne marke, koje Maxi nudio svojim kupcima, kao izbor za povoljnu kupovinu.

Adut i Premia se nalaze na  prehrambenim proizvodima,  Favola je na proizvodima od svežeg voća i povrća, Mistral su proizvodi od ribe,  ALBA na proizvodima za higijenu. Postoje i druge robne marke ili Maxi brendovi, kako su nazvani na zvaničnom sajtu.

Delhaize grupa postepeno uvodi svoje robne marke, koje su već poznate i dokazane na tržištima, gde ova poznati lanac posluje.

Pa da pogledemo zajedno, neke od njih:

Adut kore za pitu i gibanicu su baš takve kore, kako im i ime kaže i za pitu i za gibanicu, tu negde na pola puta. Ako baš nemate drugi izbor, uzmite ih. Ali nemojte posle da se nervirate. Suviše su tanke za klasičnu gibanicu, suviše krute za gužvaru. Kako ćete savijati pitu sa ovim korama? Ako ste vešti, možda ćete i uspeti, ali nemojte štedeti na filu, inače će vaše posluženje biti pomalo žilavo. Kore su i kada ih kupite sveže, neelastične, imaju teksturu papira.

Sastojci: pšenično brašno, voda, so i konzervans kalcijum propionat.

Ovaj konzervans se često nalazi u pekarskim proizvodima, daje im duži rok trajanja. Pošto na tržištu postoje i proizvodi bez njega, napravite mudar izbor prilikom kupovine.

Za Delhaize Srbija proizvodi: MPI „Klas“ d.o.o., Loznica.

O nekim proizvodima firme Zlatiborac.

Tetka je već pisala i preporučila zbog njihovog kvaliteta. Evo jednog mudrog izbora, kada je u pitanju izbor proizvođača robne marke.

Budimska salama kao i Kulen sa oznakom Premia proizvodi firma Zlatiborac. Kao i ostali njihovi proizvodi, ne zaostaje po kvalitetu.

Ako pogledate sliku, videćete da, po pravilu, svaki proizvod (privatne) robne marke mora da ima naznačenu informaciju, ko je stvarni proizvođač.

Premia ima raznorodne proizvode i mnogi proizvođače učestvuju u proizvodnji artikala, koje ova robna marke obuhvata, tako da je važno znati ko stoji iza svakog proizvoda.

Za kraj, evo i proizvoda iz ponude robne marke 365, robne marke,  koje je sa sobom u ponudi donela Delhaize grupa.

Rafinisano suncokretovo ulje sa naznakom da je proizvedeno od genetski nemodifikovane sirovine, proizvodi  Victoria oil a.d., Fabrika za preradu uljarica Šid.

Dakle, za proizvodnju ovog ulja angažovana je firma iz Srbije, što je svakako za pohvalu. Kvalitet proizvoda je apsolutno korektan, tako da ga slobodno možete  nabaviti.

Autor: Dragana Amarilis

One comment

  1. Žao mi je ako je ovo plaćen tekst, ali treba ljudima skrenuti pažnju da ne bacaju novce na određene proizvode. Takav proizvod je Adut kore za pitu i gibanicu, koje sam nažalost kupila pre neki dan. Malo je reći da su loše. Probala sam stvarno mnogo kora od raznih domaćih proizvođača, neke su bile odlične, neke su bile prosečne.
    Nažalost, ovo je najgori proizvod u toj kategoriji jer sam imala utisak kao da radim sa nakvašenim pergamentom. Malo, slatko iznenađenje sledi i kad se pita ispeče- tada se kore pretvore u kašastu masu.
    Jednom rečju-kore su nejestive.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *