Otvoren virtuelni muzej mode

Valentino Garavani, italijanski modni dizajner i tvorac Valentino modnog brenda, sada potpisuje i inovativni projekat koji korisnicima Interneta ilustruje 50 godina istorije mode u 3D kreacijama, kao i uz pomoć fotografija, skica i video priloga.

Dve godine rada na ovom virtuelnom muzeju omogućilo je simuliranu posetu pravom muzeju uz pomoć trodimenzionalne tehnologije, a da je ovaj muzej zaista pravi zauzimao bi površinu od 1.000 kvadratnih metara.

Kako je izjavio Valentino, virtuleni muzej mode Internet korisnicima otkriva najvažnija poglavlja u istoriji svetske mode kroz 5.000 slika i kroz mnogo virtuelnih soba prikazuje razvoj Valentino brenda, a završava se “Crvenom sobom” u kojoj se nalaze najlepši modeli.

Da biste ušli u ovaj muzej potrebno je da se registrujetei preuzmete aplikaciju, i za par sekundi ćete biti u prostorijama muzeja.

Svaki model u ovom muzeju možete detaljno pogledati jer je moguće rotirati ih, a svaki je obogaćen i nizom dodatnih informacija o onima koji su te modele nosili, pa tako i priču o krem kompletu koji je Žaklina Kenedi nosila na venčanju sa Aristotelom Onazisom.

U ovom muzeju možete videti i devet video snimaka važnih događaja i izložbi, između kojih je izložba u Metropoliten muzeju iz 1982. Ceo ovaj virtuelni muzej napravljen je tako da možete pretraživati arhivu sa informacijama, slikama, i pogledati oko 180 modnih revija.

Na pitanje šta mu znači ovaj muzej za koji je prvobitno planirano da bude otvoren u Rimu a onda je doneta odluka da se otvori virtuelni muzej, Valentino je rekao da je izuzetno srećan što je ono što je uradio skupljeno na jednom mestu i što može pomoći mnogim mladim dizajnerima da prouče njegov rad, ali da je ovaj muzej važan zbog toga što pruža uvid u to kako se moda menjala i kako je uticala na živote ljudi.

Muzej je predstavljen početkom decembra u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku, emitovan je uživo na YouTube, a ceremoniju je vodila glumica En Hatavej.

Aplikaciju za ovaj virtuelni muzej koja je teška desetak megabajta možete preuzeti ovde.

Izvor: modaonline.it

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *