Nemam šta da obučem!

Ostalo je još desetak dana do „najluđe noći u godini“ pa da ne biste tu noć dočekale „lude“ i zadnjeg trenutka trčale od butika do butika pokušavajući da pronađete nešto što je moderno, kao šiveno za vas, obezbedite novogodišnju toaletu na vreme.

Naravno, ako ćete Novu godinu dočekati u svom domu, ne trošite novac bespotrebno, opustite se i uživajte. Ali ako idete na neki organizovan doček, teško da će vas neko ubediti da možete obući i nešto što ste već nosile, na primer na svadbi svoje drugarice, mi smo uvek opterećene time da svi pamte šta smo obukle, i da je strašno sramota nositi istu garderobu u svečanim prilikama, naročito što će to biti ovekovečeno na fotografijama. Pa i same vidimo koliko časopisi prozivaju sve one pevačice ako su istu haljinu nosile na dva nastupa.

Čitajući šta savetuju modni diktatori za najluđu noć, možete već da počnete da se osećate pomalo ludo jer savetuju svašta, šta god da obučete

Ambro / FreeDigitalPhotos.net

nećete promašiti, važno je da izgledate originalno.

Jedan od saveta je da je ovo zima bele boje, samim tim bela se preporučuje i za novogodišnju toaletu, i to od glave do pete. Ako izaberete da budete u belom, rizikujete da izgledte kao zalutala mlada ili Snežna kraljica, potupno „ledeno“, morate strogo voditi računa o detaljima a svaki detalj na belom će prosto odudarati, vrlo, vrlo zahtevna boja iako zvuči tako nemaštovito – belo, kako možete u tome izgledati svečano i glamurozno!

Druga boja je zlato. Boju zlata preporučuju skoro svi, i to – zlato od glave do pete. Ako možete sebe da zamislite od glave do pete obučenu u nešto boje zlata, makar to bila najobičnija haljina, opet strogo morate voditi računa o detaljima, nakitu kojim ćete obogatiti nešto što već deluje „bogato“. Ako volite boju zlata, vodite računa o nijansi, neka to ne bude ona prava zlatno žuta boja, mnogo bolji izbor je boja starog zlata, mirnija je i dopušta veći izbor nakita. Oni koji se bave ljudskom psihom i time šta dovodi do modnih trendova, kažu da se ove zime promoviše boja zlata zbog svetske krize, i da ova boja pozitivno deluje na ljude i njihovo raspoloženje.

Naravno, mnogo bi bolje bilo da imate samo detalje u zlatnoj boji, košulju u kombinaciji sa crnim pantalonama, tuniku, nakit, čarape sa zlatnim detaljima, ogrlice, tašnu, pre nego da izgledate kao reklama za holivudski mjuzikl.

Ne zaboravite, ove zime se promoviše Šanel stil, večiti stil sa kojim nikada nećete promašiti. Crno bela kombinacija i slojevite ogrlice od bisera su pun pogodak.

Čipka koja takođe nikada ne izlazi iz mode, naročito kao materijal za svečane trenutke je i ove zime veoma popularna, ali ne samo kao dekoracija, trend nameće čipku od glave do pete, što više otkrijete bićete u trendu, čipka se ove sezone ne postavlja. Ako odlučite da ponesete neki ovakav komad garderobe, strogo vodite računa šta ćete obući ispod, vaš brushalter mora da bude ekskluzivan kako ne biste izgledale jeftino.

Davno zaboravljeni šlicevi su ponovo u modi. Zadnjih godina se toliko nose mini suknje i haljine da se izgubila potreba za šlicom koji ume da izgleda glamurozno, seksi, zavodljivo, ako nosite dugu haljinu, ili haljinu midi dužine, šlic će piti pun pogodak, preporučuje se šlic koji ide dužinom jedne noge, nikako pozadi ili bočno. One najhrabrije mogu imati šlic skoro do prepona, na bogato šivenoj haljini on će se nazirati taman koliko treba.

Naravno, tu je i koža, i to lakovana koža. Izbegavajte suknje, pantalone su prava stvar, trebalo bi da budu uske kao helanke, potpuno da prijanjaju uz nogu. Šta god da obučete gore, klasičnu košulju, majicu ili tuniku, izgledaćete dobro. Ako se odlučite za majicu bez rukava, ona je najzahvalnija za kožne pantalone, obogatite svoj izgled slojevitim ogrlicama.

Cipele… naravno, sa što višom potpeticom i otvorenim prstima.

I da se vratimo bojama, bela, zlatna, crna, i tu su i crvena i zelena, boje koje su u duhu novogodišnjih i božićnih praznika. Crvena što jače nijanske, zelena što mirnije. Naravno, tu je i kraljevsko plava i, začuđujuće – narandžasta boja. I sa ovom bojom morate voditi računa kod izbora nijanse, da ne biste ličile na pomorandžu.

Šminka, definitivno u tonovima zlatne boje, šta god da obučete.

Srećno!

 

 

 

2 comments

  1. nemam sta da obucem za 2012

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *