Home / Kafa sa tetkom / Kuda za doček?
Kuda za doček?

Kuda za doček?

Kako je počeo mesec decembar sve češće čujemo to pitanje „Gde ćeš za doček?“. Mnogi se zbog naleta ovih pitanja iznerviraju pa kažu „Sedeću kući“, ali u suštini iako znamo da je Nova Godina dan kao i svaki drugi, svi mi želimo da ga provedemo na neki lep način sa najdržažim ljudima.

Specijalno veče uvek možete napraviti ako znate dobro da se zabavljate sa prijateljima i dragim ljudima. U slučaju da ne volite gužve i želite da to veče provedete sa najbližima kod kuće, dobra večera i muzika su sasvim dovoljni. Možete smisliti neku društvenu igru ako ne volite televizijski novogodišnji program. A ono najbolje je što u ponoć možete otvoriti svoje poklone ispod jelke.

Ako ste rešili da novogodišnju noć provedete sa voljenom osobom, a ne želite da to bude u stanu, možete zakupiti hotelsku sobu i napraviti to veče specijalno uz dobru večeru, vino i kupku. Takođe, možete otići na neku od naših planina, poput Zlatibora, Kopaonika, Tare i drugih, gde se cene kreću od 80 evra pa na više u zavisnosti od broja dana. Takođe postoji i mogućnost da se iznajme kuće na planinama od 500 evra u koje može da stane i do 15 osoba.

Što se tiče klubova i restorana cene se u Beogradu i Novom Sadu kreću od 30 evra pa na više. U ostalim gradovima u Srbiji su cene nešto niže pa se karte za klubove mogu naći i po ceni od 15 evra. Neke od informacija o dočeku u klubovima i restoranima možete pronaći na sajtovima www.gdezanovu.com, www.novagod.com, www.doceknove.org, www.srecnanova.com.

Ako ste ljubitelji putovanja možete posetiti neke od evropskih prestonica, a cene karata su veoma povoljne. Tako da nećete potrošiti mnogo više ako odete tamo umesto na neku planinu kod nas. Gradovi poput Rima, Pariza, Amsterdama, Beča, Berlina i drugih, su veoma lepo ukrašeni tako da je sam doživljaj otići tamo i videti sve te raskošne sijalice i ukrase. U Parizu se svake godine organizuje doček ispod Ajfelovog tornja što je za sve turiste nezboravan događaj. U Mađarskoj su se u organizaciji Cinetrip do ove godine prvog januara organizovale žurke u bazenu što je takođe neponovljiv doživljaj. Na rimskim trgovima i Veneciji u organizuju se žurke gde u ponoć možete videti neke od najlepših vatrometa.

I ne zaboravite da gde god da odete, ili ne odete uvek važi ona stara: gde je dobro društvo tu je i dobar provod. Zato okupite svoje najdraže i uživajte koliko možete.

Autor: Jovana Vukuć

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*