Kako da izaberete boju kose

Ako dugo farbate kosu u istu boju najverovatnije da ponekad zaželite da promenite boju i vidite kako bi vam stajala neka druga. Ovo često ume da bude veliki problem, naročito ako želite drastičnu promenu, iz crne u neku nijansu plave ili obratno i žene za to nemaju hrabrosti, naročito zbog toga što se kasnije teško postići onu staru boju, ako je u pitanju vraćanje u svetlije nijanse.

Pre nego što uradte nešto zbog čega ćete se kasnije kajati, sigurno znate da boja kose koju želite treba da se slaže sa bojom vaših očiju i tenom.

Ako imate plave oči i veoma svetan ten, svakako treba da ostanete kod neke nijanse plave boje, najtamnije što sebi možete da dozvolite je nijansa tamnije boje lešnika, ovo će stvoriti dobar kontrast između lica i kose. Sve tamnije od toga, a naročito crna boja kose, koliko god mislile da će vam dobro stajati će biti veliki kontrast i delovaće izveštačeno.

Ako imate tamniji ten, maslinastu boju kože, dobro će vam stajati braon nijanse sa crvenim prelivima, braon, boja bakra i čokolade, vaše lice i kosa će delovati harmonično.

Uz taman ten ne idu svetle nijanse kose ali ako baš želite, dobro je da kosa bude kraća, tako se veliko „neslaganje“ boje kože i kose neće puno primećivati. Nikako ne farbajte kosu nekom nijansom narandžaste boje, ona nikako ne ide uz tamniji ten.

Ako je boja vaše kože ružičasta, ono što najčešće nazovaju zdravom bojom koće, boje koje će odgovarati vašem licu su svetlo braon, odnosno svetlo smeđa kosa. Ako želite da se ofarbate u crvenu boju, ona mora biti tamnije nijanse, kako bi ublažila ružičastu boju kože. Svetlija nijansa bi samo pojačala boju vašeg lica i delovale biste previše crveno.

U crno se farbajte samo ako boja vašeg lica nije ni previše svetla ni previše tamna, i ako su vam oči tamnije boje, tamno braon ili crne. Crna boja kose uz previše svetao ten će od vas napraviti „avet“.

Ako ipak želite da menjate boju kose, najbolje bi bilo da pre farbanja cele kose prvo ofarbate pramenove i vidite kako će vam to stajati. Ako vam se dopadne, onda ofarbajte celu kosu.

Na kraju, ako želite drastičnu promenu boje kose, nikako to ne radite same. Teško ćete postići ono što želite, boja koju želite da dobijete zavisi od toga kakva vam je sadašnja boja kose, na osnovu toga se mora izabrati određena nijansa nove farbe kojom ćete postići ono što želite a frizeri to znaju mnogo bolje od nas.

Boja koju vidite na kutiji farbe za kosu nikada na vašoj kosi neće izgledati isto. Nijansa koju ćete dobiti zavisi od boje koju trenutno imate, vašeg prirodnog pigmenta ako se niste do sada farbale, zato je najbolje da se posavetujete sa frizerom koju nijansu da izaberete da biste postigle željenu boju kose.

Naravno, kad promenite kosu morate promeniti i šminku i najviše morate voditi računa o izboru boje karmina.

Plavuše treba da izbegavaju jarko crveni karmin, umesto njega je bolje koristiti karmin za nijansu, dve, tamniji od boje kože. Nikako ne treba nanositi karmin narandžaste nijanse.

Uz braon i smeđe tonove kose najbolje se slažu karmini boje kajsije, jake narandžaste tonove  takođe izbegavati. Boja kajsije se slaže i uz crvenu kosu tamnije nijanse.

Crnokose mogu koristiti sve nijanse crvene boje ali nikako ružičaste boje.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *