Home / Kafa sa tetkom / Deset najvećih ikona stila svih vremena
Deset najvećih ikona stila svih vremena

Deset najvećih ikona stila svih vremena

Neke žene se rađaju sa harizmom i urođenom elegancijom. Zbog toga su bile uzori milionima žena širom sveta. Na drugima rade timovi stručnjaka i opet ne mogu postati ono što su ove prve, to je zato što nije dovoljno samo obući na sebe skupe stvari. Stil dopire iznutra, žena sa stilom nije ona koja je lepo obučena, već ona koja ono što je obukla ume da nosi.

Deset žena koje su proglašene za ikone stila svih vremena su pevačice, princeze, glumice, kad se pomene njihovo ime, teško da ćete za neku od njih vezati određen komad garderobe, jednostavno vam pred očima iskrsne slika žene, slika koja istovremeno znači – život, uspeh, stil, modu, ličnost…

Za Ketrin Hepbern se govorilo da muška odela ume da nosi bolje od muškaraca. Ali isto tako je ostavljala ljude bez daha kad obuče dugu haljinu.

Naravno, odmah iza nje je Odri Hepbern, nju često pominjemo, ona je visoku modu približila ulici, podjednako dobro je nosila i pantalone i haljine, sinonim je za malu crnu haljinu.

Merilin Monro, druga reč za senzualnost, u modu je uvela vatru u očima, pokazala da je ona ta žena ta koja čini haljinu a ne da je haljina ono što čini ženu.

Brižit Bardo, potiče iz zemlje mode, Francuske, u modu je uvela kapri pantalone ali i neodoljiv osmeh i životnu radost.

Neprevaziđena u pogledu elegancije, žena koju su nazivali apsolutno savršenom, je princeza od Monaka, Grejs Keli, žena koja je jedna od retkih čije ime nosi čitava jedna kolekcija, to su legendarne tašne Hermes Keli.

Žaklina Kenedi Onazis je izazvala šok kada se prvi put pojavila sa svojim jedinstvenim kapama u kaputu sa tri četvrt rukavima, doprinela je popularnosti Šanel kostima. Amerikanke su je kopirale čak i sa frizurom.

Glumicu Dajanu Kiton bije glas da nije previše ženstvena, mnogo žena se nikada ne bi obukle kao ona, ali ona je žena originalnog stila, žena kojoj neodoljivo stoji kravata.

Osamdesetih godina, rokenrol scenom je harala Debi Hari, divlja plavuša, sinonim za slobodu.

Ledi Dajana, zaslužila je mesto među deset ikona stila svih vremena zbog svog šarma, i zbog toga što je dokazala da čak i Britanci mogu imati dobar ukus.

I najzad, pogađate – Madona. Ona pokreće modne trendove, još od onda kada se pojavila sa divljom kosom i krstićem na minđuši. Ona je više od ikone stila, sve što obuče postaje trend.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*