Vodite računa o džepovima kad kupujete farmerke

Poslednjih godina u modi su farmerke sa veoma niskim strukom, nose ih i visoke i niske žene, i vitke i punije, bez obzira da li im ovakav model stoji. U želji da prate modu potpuno zaborave da model farmerki treba prilagoditi konstituciji i da jedan isti model ne može svakome stajati dobro.

Kada se budu sledeće godine pojavile ove farmerke sa zvonastim nogavicama, mnoge žene će biti na muci zato jer je ovakav model prilagođen ženama srednje visine i težine, retko kojoj će odgovarati a bilo kakvo skraćivanje nogavica dovešće do toga da one više ne izgledaju kako treba.

Dotle, kad kupujete farmerke, ne vodite se za modom, to je večiti komad garderobe, kakav  god model da nosite – u modi je, izaberite onaj koji vam dobro stoji a ne onaj koji dobro stoji nekoj drugoj ženi.

Ako hoćete da postignete ono što ne vidite, a to je da vam farmerke dobro stoje, dobro vodite računa o džepovima, oni su ono što će i najbolji model na vama učiniti lošim, ili će neki model koji vam se ne dopada na vama stajati savršeno. Dakle, džepovi su ono što će naglasiti ono dobro na vašoj zadnjici ili nadomestiti nedostatke.

Ako ste visoke i vitke, izaberite farmerke sa velikim džepovima. Nasuprot tome, ako ste niske i sa malom zadnjicom, izaberite model bez džepova, a ako imate kratke noge, odlučite se za model sa izduženim džepovima, ovo će vizuelno produžiti vaše noge.

Ako ste obratile pažnju, model farmerki sa niskim strukom visokim ženama vizuelno skraćuje noge a zadnjicu čini većom nego što jeste, ženama sa većom zadnjicom istu vizuelno uvećava još više, a džepovi za koje na ovakvim modelima skoro da nema mesta i koji su prilično spušteni u odnosu na standarde modele stvar čine još gorom.

2 comments

  1. Jedini je problem u tome što se jako teško nalaze različiti modeli farmerica. Sada su u modi oni uski modeli, za koje moraš imati 1,80m visine i 50 kg 🙂 Jedva nađoh zvonaste farmerke, ne pitajte koliko sam ih platila.

  2. poslednjih godine, barem poslednjih 3-4, NISU u modi farmerke sa niskim strukom vec obrnuto, granica se sve vishe penje :))
    potraga za kupovinom „savrshenog“ para farmerki uvek je bio mukotrpan posao, ali kad ih nadjite odmah kupite dva komada :))))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *