Pustite mame da budu trudne

Popularna pevačica Bijonse ovih dana tema je mnogih svetskih i domaćih tabloida u kojima se spekuliše o tome da li je trudna, ili ne, da li je unajmila surogat majku ili je svet to jedan marketinški trik. Da li se neko kao što je Bijonse može žaliti na preterano zadiranje u privatnost?

Objavivši nedavno da sa Džej Zijem očekuje prvo dete, Bijonse je naletela na ogromno interesovanje medija koji su pratili svaki njen „trudnički“ korak. Kako se pojavila na nekim event-ima, komentarisalo se da joj je stomak preveliki za tako kratko vreme. Nakon toga, širilie su se glasine kako je unajmila surogat majku (surogat majku unajmljuju mnoge selebriti ličnosti radi očuvanja linije- koliko god to bizarno zvučalo).

Najnovija vest je nastup Bijonse u jednom TV šou sa savršenom linijom, ni traga od stomaka. Prvo su krenule glasine i govorkanja po Tviteru a zatim i po medijima sa pitanjem „gde je nestao njen stomak?“ Nakon toga, Bijonse je ove glasine demantovala sa obrazloženjem da je snimak na toj televiziji nastao još letos, pre njene trudnoće. Koliko god se nekome činilo ovo pitanje potpuno nevažno pored ostalih zbivanja u svetu, hteli to da priznamo ili ne, poznate ličnosti su uvek bile najzanimljivija tema o kojoj se čita onlajn i oflajn.

Bilo kako bilo, ono o čemu se možda nismo zapitali je da li je uopšte ukusno spekulisati o budućoj mam,i o nekome ko treba da donese novi život na svet bez obzira da li je poznat ili ne. Ovde će se pobuniti mnogi tabloidi sa objašnjenjem da sa tako enormnom popularnošću, osobe gube svako pravo na privatnost. Međutim nekad je to pitanje ličnog ukusa i uređiavačke politike medija.

Kod nas je takođe bilo slučajeva gde su mediji krstili još nerođenu decu i gde su poznate buduće mame išle u suzama da ih mole da to više ne rade, bar dok ne prođe sve u savršenom redu. Žene koje rade u medijima mogu se ponekad staviti u tu situaciju i razmisliti kako bi bilo da neko njima predviđa rođenje njihovog deteta i to predstavlja javnosti. Naravno da to niko ne voli, zato je i bizarno misliti da je ovo marketinški trik.

Osim vesti da neka poznata ličnost očekuje bebu, neukusno je davati bilo kakva dalja predviđanja o tome. Da li je neko uzeo surogat majku, pojavio se sa stomakom ili bez potpuno je nevažno. Drugo stanje se i zove drugo stanje zato što su žene tada drugačije, razdražljivije i često menjaju raspoloženja. Verovatno im dodatni stres nije neophodan. Pre nego što nekad napišete nešto o budućim mamama, setitie se da nikoga od nas nije donela roda.

Autor: Jovana Vukić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *