Pripreme za doček, pre nego što vas zaboli glava

Svake godine, pred novogodišnje praznike, milioni žena širom sveta nađu se u dilemi šta da obuku za doček Nove godine. Časopisi će biti preplavljeni savetima kako te noći da budete najlepše, kako da smršate za nedelju dana, i dok ste trepnule okom već ste, gledajući sve one glamurozne haljine kojima su ilustrovani ti tekstovi, ubeđene da ste debele i ružne, i krećete u potragu za savršenom garderobom koja će sakriti sve vaše mane. Spadaćete s nogu obilazeći prodavnice i sigurno ćete kupiti i nešto što vam ne treba.

Mesec dana pred doček Nove godine, razmislite o tome koliko je moguće dovesti liniju do idealne ako ne kuburite samo sa jednim kilogramom, da ste same po sebi već dovoljno lepe, ako mislite da niste savršene – niko nije savršen, sve je to samo šminka, a vi nikakvom magijom nećete izgledati kao sve one manekenke na kojima rade timovi frizera, stilista i šminkera.

Te noći, treba da izgledate lepo kao što inače izgledate, samo malo svečanije obučene, i naravno, treba da budete dobro raspoložene što nikako nećete biti ako sebe prethodno budete iscrpljivale pokušajima da ličite na nekog drugog i plačući ispred otvorenih vrata svojih garderobera kako nemate šta da obučete, iako ste možda mnogo novca potrošile na svetlucave, naoko glamurozne krpice.

Pre nego što krenete u kupovinu, treba da znate gde ćete dočekati Novu godinu jer od toga zavisi i ono što ćete obući, vaša garderoba ne može biti ista ako budete bile u svojoj kući, kući svojih prijatelja, nekom malom restoranu ili ekskluzivnom hotelu.

Dobro razmislite da li ćete ikada više moći da obučete haljinu koja vam se svidela i da li ste dovoljno bogate da kupite haljinu koju ćete obući samo jednom. Prvo pretresite svoj plakar, možda se tu nalazi haljina koju odavno niste obukle, večernje haljine su, kakva god moda da je u trendu, uglavnom slične i vaša stara haljina uz nekoliko detalja može izgledati kao da ste je juče kupile. Ono što ćete obući nikako ne treba da odudara od vašeg stila, od onoga što inače oblačite za svečane prilike.

Oni koji diktiraju svetske trendove, pa tako i ono što će se nositi u ovoj novogodišnjoj noći preporučuju glamurozan rok stil. Ako želite da pratite svetski trend, slobodno kombinujte kožu i čipku, lak i čipku, uz sve to ogrlice i narvukvice od bisera, što više štikle, obucite helanke ili mini suknju uz koju možete nositi dokolenice, što sjajnije to bolje, naravno, ako ste u godinama u kojima sebi možete dozvoliti nošenje mini suknje i dokolenica.

Ako odlučite da obučete helanke, komad garderobe koji vam se može učiniti neprikladnim za doček, uz dobru tuniku ili košulju, i vrtoglave štikle, izgledaćete savršeno.

Ako odlučite da nosite haljinu, duga haljina sama po sebi izgleda elegantno i glamurozno, ali ako se odlučite za kraću, neka bude do polovine kolena, bez rukava, sa jako naglašenim strukom. Boje treba da budu neutralne, crna, siva ili bež, ali nakit i detalji treba da budu jakih boja – zelena i crvena su idealne, to su novogodišnje boje.

U slučaju da odlučite da nosite crvenu haljinu, njena boja dovoljno upada u oči, haljina treba samo da ima dobru liniju a svaki nakit na njoj će biti suvišan, izbegavajte ogrlice, nosite samo minđuše.

Naravno, u novogodišnjoj noći su dozvoljene zlatna i srebrna boja, ali ne preterujte, u haljini boje zlata možete izgledati kao loše okićena jelka.

Za šta god da se odlučite, ne zaboravite da u tome treba da se osećate udobno, ništa ne sme da vas steže ili da klizi, to će vam upropastiti veče i veći deo vremena ćete provesti u toaletu nego na podijumu za igru.

I na kraju tašna – u novogodišnjoj noći uvek pismo tašna ili sasvim mala tašna, svečano obučena žena sa ogromnom torbom će izgledati kao da je krenula u šoping ili na fitnes a ne na doček Nove godine.

Ako u novogodišnjoj noći idete kod prijatelja, ili ih dočekujete u svojoj kući, bespotrebno je da kupujete novu garderobu, dovoljno je da sebe počastite nakitom koji je u trendu, a to su broševi, minđuše i privesci u obliku gitare, nota, ili nekog drugog muzičkog instrumenta, ne zaboravite, ova novogodišnja noć će biti u znaku roka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *