Preterivanje – tetoviranje brkova u akciji „Movembar“

Već smo pisale o akciji „Movembar“ i dok muškarci širom sveta ovih dana razmišljaju da li da se obriju ili puste brkove, žene su preduzele nešto drastičnije mere.

Jedna Britanka odlučila je da brkove koji su izrasli njenom vereniku trajno istetovira na unutrašnjoj strani kažiprsta kako bi doprinela podizanju svesti o raku prostate. Njoj su se pridružile i druge žene koje su istetovirale brkove u devet različitih oblika.

Ovakva tetovaža košta 10 funti koje idu u humanitarne svrhe i mesec Novembar („Movember“) kako bi se podigla vest o raku prostate. „Movember“ je svetska kampanja u kojoj tokom meseca novembra muškarci širom sveta puštaju brkove. Cilj je da se prikupe sredstva za obolele od raka prostate i podigne svest o toj bolesti.

Studio za izradu tetovaža je izašao u susret pokretačima akcije i sve ove tetovaže odrađuje besplatno. Sve je više žena koje se pridružuju ovoj akciji. Možda će se učiniti akcija prenglašenom jer je to trajna tetovaža, ali sve ove žene su oduševljene njima, a pored toga nisu na nekom eskponiranom mestu i mogu lako da se sakriju.

Putem ove akcije žene koje vole tetovaže moći će da se istetoviraju brkove koji simbolizuju muško zdravlje i na taj način pruže podršku muškarcima koji boluju od ove bolesti.

Bez obzira na to što ova tetovaža ima za cilj podizanje svesti o opasnostima od raka prostate, ovo je preterano i bilo bi isto kao kada bi muškarci u podršci ženama u borbi protiv karcinoma dojke na svojim telima tetovirali dojke.

 

 

Autor: Jovana Vukić

Izvor slika:dailymail.co.uk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *