Opadanje kose posle porođaja

Tokom trudnoće, telo žene prolazi kroz razne promene, ali promene trpi i posle porođaja, jedna od njih je pojačano opadanje kose, a obično se javlja dva do tro meseca posle porođaja kada je organizam još uvek iscrpljen od trudnoće. Stručnjaci kažu da do povećanog opadanja kose posle porođaja dolazi zbog toga što je normalan ciklus rasta i regeneracije kose poremećen a da je uzrok uglavnom hormonske prirode.

Opadanje kose je dodatno pojačano i zbog dojenja, pa ako ste uplašene da će vam opasti sva kosa, ne brinite, šest meseci od porođaja opadanje kose će biti sve manje i primetićete kako vam izrastaju nove vlasi a kosa ponovo dobija svoj stari sjaj.

Da biste što više smanjili opadanje kose, hranite se zdravo, naravno već samo dojenje podrazumeva zdravu ishranu, ali pojačajte unos vitamina i minerala, jedite ribu, mlečne proizvode, jaja i meso, kao i što više povrća i mahunarki.

Jednom nedeljno stavite pakovanje na kosu koje ćete napraviti same, najbolje od meda i maslinovog ulja, ili od žumanceta i AD uljanih kapi. Namažite koren kose jednim od ovih pakovanja, dobro masirajući glavu a zatim uvijte peškirom i držite ga što duže na glavi.

Ako paničite, nema potrebe, sve će vrlo brzo biti u redu, vaša kosa će biti kao i pre trudnoće i porođaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *