Home / Kafa sa tetkom / Nega ruku u zimskim mesecima
Nega ruku u zimskim mesecima

Nega ruku u zimskim mesecima

Zimsko vreme donosi problem našim rukama, koža ruku će biti suva, perutaće se, ponekad može zbog toga i pucati, vrlo je važno rukama posvetiti negu.

Prvo i osnovno – kada ste napolju nosite rukavice.

Za zdravlje kože naših ruku važna je pravilna ishrana, kao i za ceo naš organizam pa u zimskim hladnim mesecima jedite što više citrusnog voća, kivija, voća i povrća, oni su sazveznici naše kože.

Naravno, pored pravilne ishrane, važna je i hidratacija kože, pijte puno vode, čajeva i ceđenih sokova, pošto se zimi manje znojimo, neka to bude najmanje litar i po na dan.

Što se tiče ruku, pokušajte da sve kućne poslove koji su vezani za korišćenje hemijskih sredstava, čak i onih na čijoj deklaraciji ne piše da mogu oštetit kožu ruku, koristite rukavice. Ako ste od onih koji ne umeju da rade sa rukavicama na rukama, obavezno posle upotrebe raznih deterdženata i sredstava za čišćenje u ruke dobro utrljajte nekoliko kapi maslinovog ulja i pustite da ga koža upije.

Trik za brzu revitalizaciju kože ruku je čaj od kamilice. Skuvajte čaj, sipajte ga u neku dublju posudu, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, umočite ruke u tečnost i desetak minuta ih masirajte.

Pre spavanja kožu ruku dobro namažite nekom hidrantnom kremom obogaćenom vitaminom E.

Ako niste znale, običan domaći puter je odličan za ruke, možete ga koristiti umesto kreme, dobro ga utrljajte u kožu ruku i pustite da upije. Ako možete da spavate sa rukavicama na rukama, bilo bi dobro da nabavite neke od pamuka, dobro namažete ruke puterom a onda ih navučete i tako prespavate. Ruke će vam ujutru biti kao nove.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*