Home / Kafa sa tetkom / Moda iz plakara naših mama
Moda iz plakara naših mama

Moda iz plakara naših mama

Današnjim devojkama se moda sedamdesetih godina čini kao praistorijska, ali ova moda se na velika vrata vraća na modne piste i ulice.

Zašto se ovaj trend ponovo javlja u zimskoj sezoni je malo važno, ali ove zime su u modi haljine, cvetnih i geometrijskih šara koje su bile strašno popularne sedamdesetih godina.

Ako imate sreću da su vaše mame od one vrste žena koje ništa ne bacaju, mogle biste ponešto da pronađete u njihovim plakarima.

Iako je za ovu zimu najavljen povratak midi suknje, mini suknja će i dalje biti trend,  izgleda da će proći još mnogo godina pre nego što mini suknja ustupi svoje mesto nekoj drugoj dužini u toj meri koliko se danas nosi.

Pored mini suknji, ove zime će se nositi i šortsevi, od debljih materijala u kombinaciji sa čarapama svih boja, a prednjačiće jake boje, crvena, zlena, žuta i kraljevsko plava.

Pantalone će se, normalno, širiti i dobijati zvonast oblik nogavica, baš onako kako je moderno bilo sedamdesetih godina.

Boje su vesele i svetle. Izbegavajte tamne boje, braon i plavu, crna je, naravno uvek dozvoljena, ali ne preterujte ako želite da budete u trendu.

Uz sve ovo, već smo o tome pisale, slojevite ogrlice su hit, nosiće se preko džepera, jakni i rolki, kako one koje podsećaju na indijanske, od perlica, tako i biseri, a detalji u obliku cveća su imperativ ove zime.

Devojka na slikama je Tvigi, britanska manekenka rođena 1949. godine, koja je sredinom šezdesetih godina prošlog veka, sa šesnaest godina bila veoma popularna, i smatra se prvim supermodelom na svetu.

Danas je vatreni borac za prava životinja, protivnik korišćenja životinjskog krzna u modi, i angažovana je u borbi protiv raka dojke.

Njeno ime je danas asocijacija za modu sedamdesetih godina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*