Home / Porodica i zdravlje / Maslinovo ulje u trudnoći
Maslinovo ulje u trudnoći

Maslinovo ulje u trudnoći

Problem strija u trudnoći je prava noćna mora za svaku trudnicu. Strije se neće javiti tokom prvih meseci trudnoće ali tokom zadnjih meseci može doći do naglog pucanja kože na stomaku, bedrima i grudima, i može se učiniti da se to desilo preko noći.

Naravno, znate i same da lek protiv strija, kada se pojave, ne postoji, one će vremenom postati manje vidljive ali će ostati zauvek.

Na tržištu možete naći mnogo krema različitih proizvođača koje vašoj koži treba da daju neophodnu vlažnost i elastičnost kako bi sprečile pojavu strija, ali pre nego što posegnete za nekom od njih, probajte maslinovo ulje.

Posle tuširanja sipajte maslinovo ulje u šake i blago ga utrljavajte u kožu stomaka, kukova i grudi. Naravno, sve ovo pod uslovom da vam jak miris maslinovog ulja ne smeta i izaziva mučninu.

Ako budete želele umesto krema da koristite maslinovo ulje, potrudite se da nađete organsko. Vodite računa, ukoliko primetite blago crvenilo ili osip, možda je došlo do nekih alergijskih reakcija kojima su žene u trudnoći sklone, u tom slučaju odmah prekinite sa korišćenjem maslinovog ulja.

Ako vaša koža ne reaguje, slobodno ga koristite, a ovo ulje možete koristiti i posle porođaja za negu bradavica koje često pucaju tokom dojenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*