Budite kreativne, obogatite svoj prostor

Slikanje je veština koja postoji još, kako se smatra, od početka vremena, jer su drevni ljudi svoju kreativnost ispoljavali na zidinama pećina i stenama. Nekada je to bilo sporazumevanje, a danas predstavlja umetnost. Međutim, ako volite da stvarate, slikate i igrate se bojama, ne morate biti vrhunske umetnice niti imati mnogo dara. Ono što je najbitnije je da se zabavite i stvorite nešto jedinstveno.

Verovatno se retko nalazite u situaciji da imate višak slobodnog vremena (posebno sada kada je internet neizbežan deo dana), ali ako volite, uvek možete da nađete malo vremena za sebe, spojite lepo i korisno, a povrh svega uživate u tome. Ako posedujete neke stare predmete, staklene boce ili šolje, možete slikati na njima, napraviti lične predmete ili pokloniti nekome kao znak pažnje sa posebnom posvetom.

Kada su staklene boce u pitanju, na njima je najbolje slikati bojama za staklo jer se one ne ispiraju. Četkicom ili čačkalicom možete nacrtati šta vam je volja: voće, cveće, sitne detalje, crtane likove za vašu decu, pisati stihove i još mnogo toga. Bojom za staklo od nekog običnog malog ogledala možete napraviti novo, lepše i modernije. Možete slikati po neiskorišćenim teglama u kojima može da stoji neko osušeno cveće ili druge vrste dekoracija. Na taj način osvežite svoj prostor u sobi ili na terasi.

Isto možete uraditi sa starim osušenim tikvama ili praznim kućicama od puževa. Naslikane kućice od puževa su posebno interesantne za bašte i saksije. Na njima možete crtati flomasterima ili temperama, a takođe vam se mogu priključiti i mlađa deca što će predstavljati dodatnu zabavu za njih. Na taj način vešto ćete im skrenuti pažnju sa video igrica, kompjutera i televizora.

Potražite malo po kući ili stanu i sigurno ćete naći nešto što ste mislile da nikada nećete iskoristiti. Ukoliko niste vešte u crtanju, ne očajavajte jer na oko lepe slike ne čine umetnika. Najbnitnije je da to volite, budite kreativne, igrajte se i zabavite vašu decu.

 

 

„Kreativnost je stvaranje, eksperimentisanje, napredovanje, rizikovanje, kršenje pravila, pravljenje grešaka, a povrh svega zabava“ –  Mary Lou.

Autor: Jovana Vukić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *