Blogerska akcija – I mi ustupamo medijski prostor

Ako niste od onih koji čitaju blogove, ili  jeste a ovo niste videli, ili ste bloger koji je ovo propustio, blogerka Dragana Đermanović objavila je tekst Granica odgovornosti pri društvenoj odgovornosti u kome je postavila pitanje da li je društvena odgovornost nešto što treba reklamirati. Ako vam njen tekst ne bude jasan, Istok Pavlović, takođe bloger, je u svom tekstu Mi smo humani, a sad nam dajte vaše pare sve to objasnio na jednostavniji način :

Komercijalna banka je objavila da će u nedelji štednje da “donira” svoj medijski prostor na televizijama humanitarnim organizacijama. Ideja je bila da dok sve druge banke u nedelji štednje imaju spotove na foru “mi smo najbolji, štedite kod nas”, Komercijalna banka te sekunde na televizijama prepusti spotovima humanitarnih organizacija računajući na efekat “mi smo humani, štedite kod nas”.

Ja već godinama ne gledam televiziju, ali sudeći po reakcijama ljudi koji gledaju, u realnosti ova kampanja funkcioniše tako što Komercijalna banka najveći i najatraktivniji deo svog medijskog prostora koristi da objavi kako je humana i kako će pokloniti svoj medijski prostor. Sami spotovi humanitarnih organizacija se emituju na televizijama od sekundarnog značaja, a pre i posle emitovanja spotova se naglašava da je banka to omogućila.

Na osnovu onoga što je napisala Dragana Đermanović, jedan treći bloger, Ivan Ćosić,pokrenuo je akciju I mi ustupamo „medijski“ prostor koja predstavlja pobunu blogera protiv svega što je opisano u tekstu Dragane Đermanović i Istoka Pavlovića.

Ako ste bloger, pridružite se akciji, ako niste, pričajte o ovome, naravno, ukoliko smatrate da ovakve stvari nisu u redu.

Stop trgovini decom

Kampanja organizacije Astra — Anti Trafficking Action

 maliVEliki ljudi

Kampanja organizacije maliVEliki ljudi

 Bolje da znaљ

Kampanja projekta Podrљka u borbi protiv HIV/AIDS-a

 Ujedinjeni protiv droge

Kampanja Ujedinjeni protiv droge

 Osobe u razvoju

Kampanja organizacije Deиje srce

 Bitka za bebe

Kampanja Bitka za bebe