Tulumbe na malo drugačiji način

Potrebno:

1 šolja od bele kafe ulja

2 šolje vode

2 šolje brašna, 1/2 praška za pecivo

5 jaja

100 gr pudinga od vanile

300 gr mleka

200 gr šećera u prahu

125 gr margarina.

Priprema:

Vodu i ulje stavite da provri. U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo i kada voda i ulje provre polako sipajte sve vreme mešajući. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladi ubacite jaja, jedno po jedno i mutite mikserom dok ne dobijete kompaktnu masu. Pržite na vrelom ulju i stavljajte na papirnu salvetu da upije višak ulja.

Puding skuvajte u mleku, biće malo gušći i ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite, dodajte šećer u prahu i kada se puding ohladi dodajte kašiku po kašiku kako bi izbegli da vam u kremu ostanu grudvice pudinga.

Tulumbe rasecite na pola, napunite kremom i pospite šećerom u prahu.

 

One comment

  1. Evo mog recepta, bez przenja u ulju;
    -4 soljice (za kafu) vode
    -4 soljice ulja
    -4 soljice brasna
    Prokuvati vodu i ulje, dodati brasno, izmesati i ostaviti da se ohladi.
    Kada se masa ohladi, dodati 4 umucena jaja, spricom praviti tulumbe i peci u rerni.
    Preliti sa 1 kg secera koji je kuvan 15 minuta u 750ml vode i kome je dodato malo limuna ili limuntusa.
    Odlicne a moze i ovaj Tektin puding u sredinu.
    Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *