Home / Kafa sa tetkom / Somborka u paradajz sosu
Somborka u paradajz sosu

Somborka u paradajz sosu

Potrebno

5 kg paprike „somborke“

4 kg paradajza

4 kašike ulja

4 kašike soli

4 kašike sirćeta

2 kašike šećera

4 glavice belog luka (srednje)

veza peršuna

biber u zrnu.

Paradajz samleti, dodati so, ulje, sirće, šećer  i kuvati pola sata.

Dok se kuva paradajz, opranu i očišćenu papriku isecite na četiri dela, stavite u vodu, dodajte biber i beli luk i čim voda počne da vri sklonite sa vatre i ocedite.

U međuvremenu je paradajz gotov pa oceđenu papriku (ne čekajte da se hladi) ubacite u paradajz i dodajte vezu sitno seckanog peršuna.

Vrelo sipajte u tegle i odmah zatvorite.

Ova paprika se može spremati i tako što je nećete seći na četiri dela već ćete je prokuvati celu a zatim svaku puniti paradajz sosom i stavljati u tegle.

U tom slučaju morate da koristite kuvarsku hvataljku da ne biste izgorele prste. Ova paprika bolej izgleda kada je poslužite ali problem je što vrlo malo paprike stane u tegle a posle nekoliko dana se slegne, tako da je preporučljivija prva varijanta.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*