Riblja salata

Uveliko smo u mesecu oktobru.  Vreme je da riba bude što češće na našoj trpezi.

Naš narod je u svojoj mudrosti  skovao razne   praktične izreke a jedna od njih je da se riba jede samo u mesecima, koji u  svom nazivu imaju slovo r, od septembra do aprila. Razlog tome je da riba spada u lako kvarljivu namirnicu i nije je bilo lako održavati u ispravnom i jestivom stanju u vremenima, kada frižideri, nisu bili sastavni deo svakog domaćinstva.

Tu su i periodi posta, tako da je dobar izbor sveže i konzervisane ribe važna stavka za raznovrsnost naše ishrane.

Osim konzervisanih komada i komadića ribe,  u ponudi postoje i gotove riblje salate, koje mogu učiniti našu ishranu bogatijom. Postoji nekoliko brendova, kao i nekoliko vrsta salata.

Danas vam Tetka predstavlja salatu od lososa (ali ne dimljenog, da ne bude zabune) u kombinaciji sa povrćem a la Meksiko.

Od povrća su najviše zastupljeni crveni pasulj, kukuruz, luk, masline i paprika.  Meksiko u nazivu asocira na ljutu salatu, ovde to ipak nije  slučaj, nema čili paprika.

Salata je veoma lagana, blagog ukusa, koji poseća na naš bećar paprikaš ili sataraš.

Pakovanje ovog proizvoda je nešto na šta bih posebno  skrenula pažnju. Ovo je pravi primer, kako se roba može deklarisati naknadno, na raznim jezicima, već prema potrebama tržišta, uz potpuno poštovanje i uvažavanje potrošača. Za razliku od minijaturnih samolepljivih nalepnica, ispisanih, gotovo nečitljivim slovima, kompanija Neptun (Češka) je uradila kartonsku oblogu za proizvod, koja sadrži deklaraciju proizvoda kao  i sve ostale potrebne podatke.

Ključne reči:  ukus, pristupačna cena, izuzetna deklaracija

Nedostatak –  slaba pokrivenost tržišta ovim proizvodom, marketing I promocije  ne postoje

Ocene 1-10

Tetkina ocena:   8

Autor: Dragana Amarilis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *