Home / Kafa sa tetkom / Preliv za meso, a meso prste da poližeš
Preliv za meso, a meso prste da poližeš

Preliv za meso, a meso prste da poližeš

Potrebno:

½ l ulja

½ l belog vina

2 glavice sitno seckanog belog luka

2 kašike peršuna

1 kafena kašika bibera

1 kafena kašika ruzmarina

1 kafena kašika karija

1 1/5 kafena kašika muskata

3 kašike sol

2 kašike vegete

Sve sastojke dobro izmešati, meso u komadu, ovo je mera za svinjski but od 6 – 8 kg, zaseći nožem i preliti sa polovinom preliva. Posudu zatvoriti folijom, staviti u rernu i peći 2,5 do 3 sata,. Izvaditi i preliti drugom polovinom preliva, zatvoriti i vratiti u rernu još pola sata a zatim skinuti foliju i ostaviti da se meso zapeče.

Pre pečenja na dno posude u kojoj pečete mese stavite daščice kako meso ne bi ležalo na dnu, da bi para mogla da ga probije sa svih strana.

Za spremanje svinjskog mesa koristite belo vino, za jagnjeće crno.

Preliv sa belim vinom je odličan i za spremanje ćuretine, poznato je da je ćureće meso dosta suvo, ovako spremljeno je savršeno i sočno, nije potrebno špikovati ga..

Pile spremljeno sa ovim prelivom je nešto što sigurno još niste probali, vodite samo računa o merama, za pile od oko 3 kg koristite 1 dcl ulja, 1 dcl vina i srazmerno tome začine.

Ovako spemljeno meso se raspada, neće vam biti potreban nož, pa ukoliko želite da isečeni komadi lepo izgledaju ostavite meso da se ohladi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*