Home / Kafa sa tetkom / Nova društvena mreža Circle Me zasnovana na „lajkovima“
Nova društvena mreža Circle Me zasnovana na  „lajkovima“

Nova društvena mreža Circle Me zasnovana na „lajkovima“

Skoro svima je već dobro poznato šta znači „lajkovati“ i da je Fejsbukov „lajk“ postao oflajn kovanica koja se veoma često koristi. Tako su dvojica Italijana, Đuzepe D`antonio i Erik Lumer došli na ideju da naprave posebnu društvenu mrežu gde svoje profile kreirate prema vašim interesovanjima i onome što volite odnosno „lajkujete“.

Circleme.com je trenutno u beta fazi i na njega se možete registrovati putem već postojećeg Fejsbuk naloga ili ukoliko vas neko pozove da se priključite kako bi isprobali prvu verziju najnovijeg sajta. On vam omogućava da kreirate stranicu koja će predstavljati sve ono što volite i omogućiti vam da se povežete sa ljudima koji imaju slična ili ista interesovanja. Iako pomalo podseća na Google+, Circle Me umesto krugova služi da „zaokružite“ svoja interesovanja.

Circle Me kao profil vaših interesa

Prilikom prijavljivanja na sistem, od vas će biti zatraženo da dozvolite unos podataka sa različitih servisa. Trenutno su podržani Fejbuk, Forskver i Netflik ali je to i dovoljno da popunite profil. Ukoliko želite možete da importujete sve „lajkove“ sa Fejsbuka, izaberete omiljena mesta na kojima ste se forkskverovali ili da povežete svoje omiljene filmove i serije sa Netflika. Circle Me, dakle, omogućava selektivan „uvoz“ podataka iz vaših već postojećih naloga. Svoja interesovanja možete i ručno da unesete,jedan po jedan,  ali će vam za to trebati malo više vremena.

U sekciji „I`m now into“ možete da unesete sve što trenutno slušate, čitate ili jedete. To omogućava drugim korisnicima da uvek znaju šta radite u određenom trenutku. Ovo se možda nekima i neće dopasti s obzirom da niko ne želi da prati svaki korak

Svaka sekcija ima i svoju individualnu stranicu na koju možete dodavati šta želite, preko fotografija do opisa i traženja sličnih sadržaja. Možete kreirati različite kategorije kao što su web, muzika, knjige, hrana i piće….

Jednom kada postavite vaš profil, on će se prizivati kao uvod u sva vaša interesovanja.

Circle Me kao društvena mreža

U Circle Me možete raditi slične stvari kao i na Fjesbuku kao što je poseta profila drugih korisnika koji imaju slična interesovanja, slanje privatnih poruka, dodavanje prijatelja na liste, ili u takozvani ‘trust them’. Na svom profilu možete videti i „komšije“ odnosno korisnike sa sličnim interesovanjima, a koji imaju najmanje jednu stavku koju lajkuju, a da vam je zajednička.

Circle Me kao lista želja

Za sve što volite ne Circle Mle možete dodavati „t0-do“ listu, što mu daje jednu interesantnu dimenziju i inovativan način na koji možete koristiti neku društvenu mrežu kao nešto što je produkvitno. Na primer, ako je London na vašoj listi omiljenih gradova- tu možete dodati sve ono što želite da uradite kada odete tamo, a drugi vam mogu pomoći i predložiti neke nove stvari.

Takođe postoji i opcija „t0-dos“, za stavke koje vam baš i nisu omiljene, tako da ako ste pročitali knjigu koja vam se i nije dopala, samo je označite i ona se ne pojavljuje više u vašim interesovanjima.

Ako ne želite javno da delite vaše lajkove, „t0-dos“ ili bilo kakve informacije o vašem profilu, možete dozvoliti pristup samo osobama od poverenja ili mogu biti u potpunosti privatne.

Autor: Jovana Vukić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*