Muškarci ne znaju da postoje nijanse karmina

Pre nego što izađe iz kuće, žena će se presvući bar tri puta, dva puta će zaplakati jer “nema šta da obuče” i kad najzad izgleda onako kako je zamislila, pola sata će stajati ispred ogledala nameštajući jedan pramen kose, pokušaće da zarotira glavu za 360 stepeni da vidi kako izgleda od pozadi, proveriće da li joj se boja laka za nokte i karmina slažu, boja cipela i tašne, da li se narukvica slaže sa mindjušama i onda će najzad krenuti ka vratima.

Sekund pre nego što uhvati bravu vratiće se do ogledala i otkopčati još dva dugmeta na košulji, zašto da ne kad ima lepe grudi.

Ako je neko sretne i pita za koga se tako udesila, to je jedno neverovatno pitanje koje se upućuje ženama, kao da treba da iz kuće izlaze u penjoaru, žena će odgovoriti – pa za sebe.

Sve ovo najverovatnije proističe iz toga što ženama stalno postavljaju to pitanje za koga se oblače zbog čega neprekidno moraju da se pravdaju, i sigurno vuče korene iz onog doba kada žene nisu radile, kad su većinu svog života provodile uz šporet ili korito za pranje veša, a bile koliko-toliko pristojno obučene samo kad su ih vodili na svadbe, slave i sahrane.

Na ovo pitanje će svaka žena odgovoriti da se oblači zbog sebe, da želi da izgleda lepo i privlačno. Ovo privlačno malo može da zbuni – žena provede sate ispred ogledala da bi bila sama sebi privlačna i dovodi sebe u opasnost da ostane ukočenog vrata pokušavajući da vidi da li na zadnjici sve stoji kako treba kao da će hodati iza sebe. Nijedna žena neće priznati da se oblači kako bi bila što privlačnija muškarcima.

Svi časopisi za žene su preplavljeni uputstvima – kako da se obučete da ga privučete, kako da izgledate seksi, kako da ga zavedete, sasvim je logično da se žene koje prate ova uputstva oblače da bi ih primetili muškarci.

Neka vaša haljina šušti, neka vaše narukvice zveckaju, neka se on zaljubi u vaše duge prste i crveni lak, neka ga opije miris vaše kose, on će poludeti kad vas vidi u cipelama sa visokom potpeticom, neka njegova ruka klizne preko vaše svilene bluze, obucite ovaj džemper od kašmira i on će poludeti… ostavite trag svoj najnovijeg karmina na njegovoj košulji…

Vizuelni utisaj je jako važan jer je prvi utisak, i naravno, žena treba da bude lepo obučena.

Ali… kako god da žena upari boje, cipele i tašnu, koristi najskuplji parfem, kupi haljinu u koju baš i nije zaljubljena ali zna da će se svideti njenom dečku, sve to dečko uopšte ne vidi. Ili dečaci, ako žena ciljano krene da nabavi jednog.

Ona će ući u prostoriju punu muškaraca i nijedan od njih neće primetiti ni naruvice, ni cipele, ni boju karmina, već ona dva dodatno otkopčana dugmeta na košulji.

Da bilo koga od njih pitate šta gleda, da li je primetio kako je žena lepo obučena, pogledao bi vas kao da ste pali s Marsa – obučena? Ma ne, on pokušava da je skenira kroz odeću i vidi ono što se naslućuje, da ima namazane nokte nije ni primetio. Trendi frizura?

Dakle žene, koliko god da vas ubeđuju da će ga zavesti boja vašeg karmina, najnoviji šampon, originalna vaša tašna ili nešto slično, to je čista laž.

Njega zavodi ona poluotkopčana košulja, sve što ste vi obukle i stavile na sebe on bi svukao i skinuo jer pogled na vaš dekolte mu šalje direktne signale do mozga, mozak u prepone i tu već počinje neka sasvim druga priča.

Detalji na koje toliko obraćate pažnju i kupujete sve što vam preporuče kao najnovije sredstvo zavođenja, oni najčešće ne primete.

Te priče su važne onima koji vam ih serviraju a svako ima posebnu, od dijetetičara koji će vas ubediti da će vaša fgura samo uz pomoć njegovog sredstva biti idealna, do proizvođa šampona.

Proverite pa pitajte muškarce. Pre provere naravno otkopčajte ona dva dugmeta. Ili ih pitajte da li su devojci na ovoj slici namazani nokti.

Oni i ne znaju da postoje nijanse karmina…

9 comments

 1. Jadna li žena koja može da „zavodi“ samo fizičkim atribudima. 🙂

 2. Muskarci ne znaju da postoje nijanse…………ali ne samo karmina. Licno, nikada se nisam „cifrala“ da bih fascinirala NJEGA, vec da bih bila zadovoljna svojim izgledom. I koju kategoriju muskaraca zavode zene, samo svojim fizickim izgledom?

 3. @Petar @saranijagara69 Recimo fakultetske profesore. One koje su toga svesne znaju da je razlika između „Položli ste koleginice“ i „Žao mi je koleginice“ često u ta dva dugmeta.

  • Upravo.
   Ovde je naglasak na fizickom – zato sto to jeste primarno sto na nekome vidimo. Dalje zavodjenje ne mora (i naravno ne treba) da se bazira samo na tome.

  • Ako dva dugmeta presuđuju o položenom ispitu, onda ta devojka nije ni zaslužila da bude akademski građanin. One sa rolkama mnogo bolje prolaze na faxu jer su sposobne da nešto urade i bez namigivanja, širenja nogu i raskopčavanja dugmadi.

   Zato sam i napisao „jadna li žena koja može da „zavodi“ samo fizičkim atribudima“.

 4. Jovica Dimitrijevic

  Znamo mi da postoje nijanse, samo sto smo mi uglavnom color-blind, tj. ne razlikujemo nijanse, tako da se pravimo da ne znamo. Lakse nam je to nego da se raspravljamo sa zenskim delom sveta. 😀

 5. Pa evo ovako,ja još nikada nisam izašla na piće sa muškarcem u trenercci. Sa drugaricom izlazim. I to je to.

 6. ŽENE SE CIFRAJU ZBOG ŽENA ! 😀 !!!!!!

 7. E, žene… tri dugmeta, ne dva, tri. Da bude svima lepo, da izmami osmehe, da ulepša nekom dan, da nešto lakše završi. A taj profesor koji je samo zbog toga pusti na ispitu, nije profesor nego pacijent i nije mu mesto tamo gde jeste. A žena koja se ne stidi da koristi svoje atribute, je pre svega pametna žena, bez kompleksa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *