Home / Kafa sa tetkom / Knedle sa džemom od šljiva
Knedle sa džemom od šljiva

Knedle sa džemom od šljiva

Ili šljivama, samo malo drugačije, jednostavnije za pripremu ali jednako dobre kao one stare pravljene sa krompirom.

Potrebno:

1 l vode

3 kašike ulja

2 šolje griza

1 šolja brašna

1 prašak za pecivo

3 jaja

džem

prezle

šećer

Priprema:

Stavite vodu i ulje da provre a za to vreme u posebnoj posudi pomešajte griz, brašno i prašak za pecivo. Kad voda provri lagano u nju sipajte griz i brašno sve vreme mešajući dok se ne napravi kompaktna masa za šta je potrebno 2, 3 minuta.

Ostavite da se ohladi. Kad je dobro ohlađeno dodajte jaja, jedno po jedno, mutite mikserom ponovo dok ne dobijete glatku masu.

Otkidajte loptice, rastanjite rukom, u svaku stavite kašičicu džema i zatvorite. U ovom delu pripreme ćete morati povremeno da pobrašnajvite ruke kako se masa ne bi previše lepila za prste.

Knedle kuvajte u vodi , oko 3 minuta kad isplivaju na površinu,  a zatim svaku uvaljajte u prethodno pripremljene prezle koje ste propržili na ulju i kojima ste dodale šećer po želji.

Ova količina je dovoljna za tridesetak knedli.

Za pripremu koristite standardne šolje za belu kafu a za punjenje knedli džemom ni preveliku ni premalu kašičicu, ako stavite mnogo džema teško ćete zatvoriti knedle i može se desiti da iscuri tokom kuvanja.

 

 

One comment

  1. Tooo, mangupe Back To The Roots! Samo cepaj, i onu strudlu naturalis sa dzemom i lepinje najobicnije seljacke domace, njam njam! Samo jos vremena da nadjem da sve to spremim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*