Home / Kafa sa tetkom / Kad su pomislile da su im vrata zatvorena, prolazile su kroz zidove
Kad su pomislile da su im vrata zatvorena, prolazile su kroz zidove

Kad su pomislile da su im vrata zatvorena, prolazile su kroz zidove

Ako nekada pomislite da vam je život zatvorio sva vrata, osvrnite se, možda su neka ostala odškrinuta, ili jednostavno, napravite svoja vrata, prođite kroz zidove za koje mislite da ih je nemoguće preskočiti.

Frida Kalo je u sedamnaestoj godni imala tešku saobraćajnu nesreću koja je prikovala za krevet. Pretrpela je brojne teške operacije i, umesto da očajava, vreme u bolničkoj postelji je iskoristila da slika, čita i uči.

Marija Kalas je kao veoma mala bila suočena sa privilegijama koje je imala njena sestra, stajala je sa strane, ćuteći i učeć,i dok je njena sestra imala časove klavira i pevanja, već u jedanaestoj godini je nastupala kao čudo od deteta.

Edit Pjaf je bila toliko siromašna da je kao dete prosila na ulici. A onda je pustila glas.

Merilin Monro je odrasla u sirotištima što je zauvek obeležilo i napravilo od nje osobu koja je jurila za ljubavlju. Pre nego što je postala ono po čemu je pamtimo danas, radila je u fabrici za proizvodnju padobrana.

Koko Šanel je odrasla u sirotištu što je ostalo njena večita inspiracija u dizajniranju, mala crna haljina je rađena po uzoru na haljinu-unirofmu koju je nosila u sirotištu a ideja je bila da žena ima jednu haljinu za sve prilike, za lanac na čuvenoj Šanel 2.55 tašni inspiracija je bio privezak za ključeve čuvara sirotišta.

Sofija Loren je rođena kao vanbračno dete, odrasla je u siromaštvu, imala vrlo trnovit put do slave, zbog svega što je uradila smatra se jednom od najvećih filmskih glumica i jednom od najlepših žena sveta.

Mnogo poznatih i stotine nepoznatih žena nisu sedele i očajavale nad sudbinom koja ih je zadesila, već su padove i neuspehe otpatile, naučile nešto iz njih a onda krenule dalje.

Ako danas nemate šta da radite, ili ako ste prezauzete svakodnevnim obavezama koje vas satiru, odvojite malo vremena, razmislite koji su to zidovi koji vam ne dozvoljavaju da krenete dalje, preskočite ih, porušite, ili prođite kroz njih. Možda će malo boleti ali put koji je pred vama nema cenu.

Ne morate postati slavne i najverovantije nećete postati slavne, ali budite heroji same sebi.

Nikada ne izgovarajte da je kasno ili da nemate snage, nikada nije kasno i ne znamo kakva se snaga krije u nama.

Potrebno je samo probati…

 

3 comments

  1. U pravo vreme procitah ovaj tekst.
    I zaplakah.

  2. eh, pravi tekst za jutro ovdasnje.
    Prevarila sam se pa ukljucila radio u vreme vesti, sad mi se polako vraca volja 🙂

    Hvala tetka

  3. Bas tako!Sjajan tekst!Svako od nas mora da pronadje malu rupicu da pobegne iz zatvora koji smo sami stvorili 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*