Grejs Keli, žena sa najuticajnijim stilom

Odavno je poznato da se žene u oblačenju ugledaju na najpoznatije filmske glumice a da su haljine koje su one nosile u filmovima postale simboli mode i elegancije. Modni kreatori takođe u filmovima nalaze inspiraciju, postoje čitave kolekcije inspirisne samo jednom haljinom ili filmom.

Nedavno sprovedena anketa u kojoj su žene odgovarale čiji stil im se dopada i na koju se poznatu ženu ugledaju kada biraju svoju garderobu, a naročito garderobu da svečanije prilike, pokazala je da na stil oblačenja žena najviše utiče Grejs Keli, princeza od Monaka, koja je tragično nastradala još 1982. godine. Odmah iza nje žene inspiraciju nalaze u stilu Džeki Kenedi iza koje se nalaze Mišel Obama, Kejt Midlton i Karla Bruni Sarkozi.

Većina žena su izjavile da bi obukle neku od haljina koju je nosila neka od ovih žena ako bi mogle da ih kupe po pristupačnoj ceni, kao i da od svojih krojačica traže da im sašiju haljine koje su kopija haljina koje im se sviđaju, dok mali broj žena pokušava da pronađe slične haljine u buticima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *