Home / Kafa sa tetkom / Gnezda punjena pečurkama
Gnezda punjena pečurkama

Gnezda punjena pečurkama

Potrebno:

¼ l mleka

kesica suvog kvasca

2  kašičice soli

1 kašičica šećera

3 jaja

600 gr brašna

250 gr margarina

½ kg šampinjona

manja glavica crnog luka

so, biber,

50 gr kečap

Pripema:

U mlako mleko staviti kvasac, so, šećer, jedno celo jaje i dva žumanca i zamesiti sa brašnom. Ako je potrebno dodati još brašna, dok testo ne prestane da se lepi. Ostaviti da nadođe.

Kada je testo nadošlo razvući ga na debljinu prsta i premazati 1/3 margarina. Presaviti testo na četiri dela i ostaviti da stoji 15 minuta. Ponovo razvući, premazati margarinom, ostaviti da odstoji i postupak ponoviti još jednom.

Dok testo odmara, za šta je ukupno potrebno 45 minuta, iseckati luk i ispržiti ga na malo ulja a zatim dodati seckane šampinjone i pržiti oko pola sata. Pred kraj dodati so po ukusu, malo bibera i kečap.

Kada je testo odležalo, razvući ga ponovo na debljinu prsta i modlom vaditi krugove. Na polovini krugova izvaditi kružić u sredini, za ovo možete koristiti zatvarač od flaše, ako nemate tako malu modlu.

Belanca koja su ostala penasto umutiti i svaki krug, odnosno obruč koji smo dobili uvaljati u belance sa jedne i druge strane a zatim ga staviti na pun krug, i tako smo dobili gnezda. U svako gnezdo savite kašičicu pripremljenog nadeva.

Rernu zagrejati na 250 C i peći pola sata.

Gnezda možete puniti nadevom za picu, sirom, kačkavaljem…

One comment

  1. Hvala puno ! Izgleda lepo . Probaćemo 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*