Home / Kafa sa tetkom / Cimet rolnice
Cimet rolnice

Cimet rolnice

Potrebno :

 za testo

250 g brasna
1,5 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kasicice soli
30 g putera
100 g slatke pavlake
2 kašike otopljenog putera
60 g šećera
2 kašike cimeta (+ ja dodam punu kasiku kakao-a zbog cokoladastog ukusa)
60 g suvog grožđa

za preliv

130 g sećera u prahu
2 kašike slatke pavlake
1 kašičica putera
1/2 kašičice vanile (ekstrakt)

Priprema:

1. Rernu zagrejati na 250 stepeni

2. Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu i so

3. Dodati puter i mesiti dok se ne formira mrvičasto testo

4. Dodati slatku pavlaku i mesati dok se ne formira lopta od testa

5. Mesiti na podlozi posutoj brašnom da se testo lepo formira, a onda oklagijom razviti u pravougaonik

6. Testo premazati sa 2 kašike otopljenog putera. Posuti cimet, šećer i suvo grožđe

7. Črvsto uviti testo u rolnicu, malo pritisnuti kraj (da se ne odmota), i seći na komade debljine oko 4 cm

8. Rolnice poslagati na papir za pečenje. Peći dok ne dobiju lepu zlatnu boju (10-tak minuta, pratiti)

9. Dok se peku, pripremiti preliv : pomešati šecer u prahu, slatku pavlaku, puter i vanilu – tvrlo malo mešati na vatri da se dobije staklasta, glatka masa. (količinom slatke pavvlake se se reguliš gustina sosa)

10. Savet : za bolji ukus rolnica, nakon što ih prelijete sosom, stavite ih u kutiju i poklopite, nekih sat vremena pre služenja.

Rolnice pravila Nataša Tasić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*