Chocolate Brownie

Potrebno : 

120 g čokolade (što veći procenat kakao-a, to bolje)

120 g putera

250 g šećera

15 g vanilin sećera (ekstrakt, svejedno)

15 g soli (prstohvat)

2 hladna jajeta

60 g brašna 

Priprema:

Puter i čokoladu otopite na vatri. Sklonite sa vatre pa onda dodajte : šećer, vanilin šećer i so u to i mutite da se dobije kompaktna masa. Šećer se možda neće otopiti potpuno, neka vas to ne brine.

Ubacite jaja i na kraju brašno,  mešajte da se dobije glatka masa (jaja malo razmutite pre nego što ih dodate u smesu).

Pleh obložite papirom za pečenje a strane pleha premažite puterom. Zagrejte rernu na 200 C i pecite oko 20 minuta.

Poslužite uz šlag, mileram ili sveće voće.

Spremala i podelila sa nama Nataša Tasić

 

3 comments

  1. čim sam pogledala sliku sjetih se kulinarskih čarolija naše lijepe Naste
    jednostavno, a fenomenalno.
    Mmmmm

  2. Pravila sam duplu meru 🙂 Fenomenalno je 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *