Potrebno :
120 g čokolade (što veći procenat kakao-a, to bolje)
120 g putera
250 g šećera
15 g vanilin sećera (ekstrakt, svejedno)
15 g soli (prstohvat)
2 hladna jajeta
60 g brašna
Priprema:
Puter i čokoladu otopite na vatri. Sklonite sa vatre pa onda dodajte : šećer, vanilin šećer i so u to i mutite da se dobije kompaktna masa. Šećer se možda neće otopiti potpuno, neka vas to ne brine.
Ubacite jaja i na kraju brašno, mešajte da se dobije glatka masa (jaja malo razmutite pre nego što ih dodate u smesu).
Pleh obložite papirom za pečenje a strane pleha premažite puterom. Zagrejte rernu na 200 C i pecite oko 20 minuta.
Poslužite uz šlag, mileram ili sveće voće.
Spremala i podelila sa nama Nataša Tasić
čim sam pogledala sliku sjetih se kulinarskih čarolija naše lijepe Naste
jednostavno, a fenomenalno.
Mmmmm
Hvala draga Dolly :* 😉
Pravila sam duplu meru 🙂 Fenomenalno je 🙂