Home / Kafa sa tetkom / Uloga Tetke u svetskom potrošačkom društvu
Uloga Tetke u svetskom potrošačkom društvu

Uloga Tetke u svetskom potrošačkom društvu

Svi smo mi potrošači, živimo u potrošačkom društvu, pa je to prilično logičan zaključak, zar ne.

Pitanje je kakva je uloga  Tetke u celoj toj priči.

Odgovor je – to ćemo tek da vidimo, ko preživi, pričaće.

Svi smo mi potrošači i potrošačice.  Najpre da istaknemo da svi manje, više potrošimo ovaj svoj zemaljski život očas posla uglavnom u sekiraciji.

Osim toga, u ulozi potrošača smo od jutra do mraka, nekad i kad spavamo, tema je neiscrpna. Ne samo kada bukvalno otvorimo novčanik i izvadimo novac, potrošači (modernija varijanta – konzumenti) smo i kada uključimo televizor, kompjuter, odemo kod lekara ili izađemo u šetnju do obližnjeg parka. Sve to što nas okružuje nije nam sa neba palo (iako smo mi Srbi nebeski narod) sve je to napravljeno i funkcioniše zahvaljujući našem novcu, koji  smo davali i dajemo  za poreze, takse, socijalna davanja, kamate i kamate na kamate, ma nema kraja tim našim davanjima i plaćanjima.

Glavni problem je u tome što mnogi od navedenih prodavaca robe i usluga, da ne kažem većina, zaboravljaju da su oni tu za nas i zbog nas a ne obrnuto.

Vlast, koju smo mi građani doveli na vlast, dobija platu od nas. To je ne sprečava da nas maltretira na razne načine, recimo nove lične karte! Javni servisi – RTS, EDB, Vodovod i kanalizacija, Telekom i drugi monopolisti, veliki trgovački lanci, spisak je veoma dug.

Lepo je na tu temu pisao Borislav Pekić:

Umesto vukova iz gore, ovce nam odnosi naš  pas čuvar.

E pa Tetki je dosta! Tetka je rešila da krene u borbu za svoja potrošačka prava a bogami i za prava svih vas.

Šta god da uoči, šta god je zaboli, bezobrazluk, nepoštenje i nepoštovanje ako primeti, Tetka će to podeliti sa vama. I biće uvek tu da vas sasluša i podeli vašu potrošačku muku.

Ali Tetka je duševna jedna  žena, pravedna iznad svega. Pisaće ona i o onome što je dobro, preporučiće, pohvaliće.

Podelićemo,  zajedno sve što nam pruža lepota življenja u potrošačkom društvu Srbije.

Vaša Tetka potrošačka, Dragana Amarilis

One comment

  1. Hello there! I found your blogging site on AOL.Its truly comprehensive and it helped me lots. Continue the very good get the job done!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*