Svinjska mast kao lek protiv temperature

Svako ko ima dete bar jednom se suočio sa upornom temperaturom koja ne spada ni posle sirupa, tableta ili čepića.

Imala sam sreću da je moje dete imalo izuzetnog pedijatra koji je prvi put kad sam podigla obrve čuvši njegov savet rekao da se ne čudim i da njegova majka nije imala lekova kakve danas imamo mi, da veruje narodnim lekovima.

Uputstvo da preperem mast u devet voda zvučalo je kao – idi kući i bavi se alhemijom, nisam znala šta to znači. Ali pitate mamu, mama se seti kako je to radila njena mama, i eto leka.

Preprati mast u devet voda značilo bi da devet puta sipate  vodu u mast i energično mutite višljuškom sve dok posle devete vode mast od prirodno belo žućkaste boje ne postane snežno bela. U praksi to znači da u mast dodajete kap po kap vode, isto tako muteći je, dok se ne dostigne bela boja a tekstura više podseća na šlag nego na mast.

U količinu od 100 gr masti dodate 5 ćešnjeva dobro isitnjenog belog luka i mešate dok se luk ne sjedini sa mašću.

Ovim masirate dete, ili odraslu osobu koja ima upornu i visoku temperaturu, snažno, da telo što bolje upije mast.

Neverovatno, ali temperatura spada na podnošljivu, recimo sa 40 na 38, već znate da nije dobro naglo je sniziti više od ovoga.

Ne miriše prijatno, ali kad vidite da vam dete živne, ne obraćate pažnju na neprijatan miris.

Za ovo koristite isključivo domaću svinjsku mast. I vodite računa da ovo ostavlja masne fleke pa koristite nešto od posteljine što je več pohabano

Već godinama, svima oko sebe, uspešno skida temperaturu

Mirjana Mimica

One comment

  1. I ja koristim ovaj narodni lek i deluje. 🙂
    Pored ovog, deci sam stavljala i vinsko sirće pomešano s projenim brašnom na tabane (napravi se gusta masa, stavi se na tabane i obuje se čarapica) i to deluje. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *