Home / Kafa sa tetkom / Šta obući na svadbu
Šta obući na svadbu

Šta obući na svadbu

Jesen je doba kada se najviše organizuju svadbe pred koje, ako ste pozvane, sledi pozitivno/negativna euforija. Pozitivna jer idete na svadbu, a negativna jer se javlja to već čuveno pitanje „Šta obući?“.

Nije strašno, a ni komplikovano spremiti se za svadbu. Tu je Tetka da vam pomogne. Prvo i osnovno pravilo je da treba imati u vidu da je to svadba – mesto gde dve srodne duše zvanično stupaju u zajednički život, a ne kafana niti splav. To nije mesto gde trebate da istaknete sve svoje adute i budete zapaženiji od mlade.

Haljina treba da bude elegantna, ali nikako da liči na mladinu. Najbolja dužina haljine je do kolena, ili duža. Kraća haljina može da prođe ako nosite ravnu obuću, ali pretpostavljamo da skoro sve žene na svadbama nose štikle (do nekog doba kada se preizuju). Što se tiče modela haljine, postoji ih mnogo, samo pazite da mnogo ne ističete grudi, jer može biti neukusno. Sve haljine koje imaju dodatne elemente poput ešarpi i materijala koji padaju su prikladne i elegantne. A sigurno ćete naći i drugu priliku da je ponovo nosite.

Pantalone –  da se u ovim prilikama nose samo haljine je zabluda, jer i kombinacijama sa pantalonama može biti veoma elegantna. Farmerke nisu baš poželjne, ali su zato dobrodošle pantalone od satena ili nekog drugog lepo padajućeg materijala. U kombinaciji sa nekom elegantnom majicom ili košuljom izgledaće savršeno.

Cipele –  skoro svaka žena će iskoristiti ovu priliku da kupi još jedan par novih cipela koje „nije imala“ a koje se tako slažu uz njenu odevnu kombinaciju. Ako cipele birate isključivo zbog svadbe onda gledajte da štikla bude ispod 10 cm ili bar da imaju platformu inače nećete stići ni do crkve a da ne počnete da se žalite da vas bole noge. Ipak, svadbu treba ceo dan izdržati na štiklama.

Tašna – potrudite se da ne bude mnogo velika, jer ako igrate morate stalno da motrite na nju i da je vučete sa sobom. Ovako kada je manja možete je staviti preko ramena ili je okačiti na stolicu.

Nakit – ne preteran. Ako haljina ima mnogo detalja, nakit treba da bude minimalan. U slučaju da nosite jednostavne i jednobojne varijante onda su dobre i viseće minđuše i velike ogrlice ali nikako u zajedničkoj kombinaciji.

U svakom slučaju, uvek je najbolja kombinacija lepo i udobno. Mi predlažemo prvenstveno udobno. Ipak treba izdržati ceo dan u tome, a ponekad i dva.

Autor: J.V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*