Šnicle u vinu

Potrebno:                                                           

800 g svinjskih ili junećih šnicli

veća glavica crnog luka

dve šargarepe

1 kg krompira

so, biber, peršun

1 dcl kuvanog soka od paradajza

0,5 dcl vode

2 dcl vina, belog ukoliko spremate svinjske šnice, crno za juneće

brašno.

Šnicle izlupajte, usolite i pobiberite. Svaku šniclu uvaljati u brašno i propržiti sa obe strane na vrelom ulju, da porumene.

Luk iseckati na kockice, šargarepu na kolutove, krompir oljuštiti i iseći na četiri dela.

U vatrostalnu posudu ređajte red šnicli, luk i šargarepu pa krompir sve dok ne upotrebite sve sastojke, tako da na vrhu bude krompir. Pospite peršunom. Svaki red krompira posolite, ne koristite druge druge začine. Preko toga sipajte vodu, sok od paradajza i vino.

Poklopite i pecite u rerni jedan i po sat na temperaturi od 250C.

One comment

  1. oborila ukucane s nogu ovim sniclama danas! a tesko je baciti jednu kuglu i sve ih poobarati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *