Home / Kafa sa tetkom / Sledeće nedelje ćemo na Tetki spremati zimnicu
Sledeće nedelje ćemo na Tetki spremati zimnicu

Sledeće nedelje ćemo na Tetki spremati zimnicu

Vreme je za trušiju, da  pravimo ajvar i pindžur, da se ostave krastavčići i kupus složi u kace.

Ako želite da vam zamiriše bakina ostava, uz tegle sa zimnicom i džemovima, na policama bi trebalo da se nađe i poneka dunja.

Recepti za zimnicu se prenose sa kolena na koleno, isto kao recepti za dobru štrudlu ili kiflice sa sirom. Svaka od nas, dok priprema zimnicu doda i nešto svoje i sve umemo da se hvalimo kako nam je ajvar fenomenalan, prste da poližeš, a kupus se ukiselio baš kako treba i izdržao do proleća.

Ako ste ponosne na svoju zimnicu, pošaljite nam recept i podelite ga sa nama. I same znate kakav je problem spremiti krastavčiće a da budu „krckavi“ onako kako ih deca vole a ne gnjetavi i puni vode.

Na kraju sledeće nedelje, zajedno ćemo odlučiti koji je recept najzanimljiviji i domaćicu, odnosno autorku ćemo nagraditi knjigom i kompletom varjača pošto će zimnica biti u rubrici „Varjača“. To neće biti izbor najboljeg recepta jer ne možemo uporediti ajvar i kiseo kupus, već najzanimljiviji, zimnica pruža mnogo mogućnosti.

Kad se bude završila nedelja zimnice, bavićemo se slavama i pripremom slavskih kolača, lepim verskim običajem koji okuplja porodicu.

Recepte sa fotografijama nam šaljite na tetka.rs@gmail.com

Istraživanje je pokazalo da većina žena koja redovno koristi Internet, kojim god poslom da se bave, jednom dnevno, najčešće uveče, kad sve završe, posećuju sajtove na kojima može pronaći neki recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*