Home / Kafa sa tetkom / Simulator trudnoće za muškarce
Simulator trudnoće za muškarce

Simulator trudnoće za muškarce

Kad ostanemo u drugom stanju muškarci vide promene na našem telu, kako nam rastu grudi i stoma, znaju da ćemo ih jednog dana usrećiti bebom, ali kakav je osećaj nositi bebu u stomaku ne mogu da znaju.

U japanskom Kanagava institutu za tehnologiju pobrinuli su se da pomognu muškarcima da osete čari trudnoće kako bi imali više razumevanja za svoje supruge i razumeli zašto se ponekad žale da imaju osećaj kao da neko u njihovom stomaku igra fudbal na male goliće, tako da su napravili simulator trudnoće.

Simulator trudnoće pod nazivom „Mommy Tummy“ je prsluk u kome se nalaze baloni, vibratori i tola voda. Kada se obuče i uključi, srednji deo tela počinje da se širi pod pritiskom vode iz rezerovara, kompresori uvećavaju deo oko grudi simuirajući njihov rast a poseban niz malih balona se pune vazduhom i ispuštaju ga i tako simuliraju pokrete bebe. Za to vreme, budući očevi mogu na monitoru da posmatraju grafički prikaz šta se u stvari dešava u njihovom “stomaku” tokom te simulirane trudnoće.

Ova simulirana trudnoća traje mnogo kraće nego prava, čitava dva minuta, kreatori smatraju da je to dovoljno da muškarci dožive čari trudnoće.

Simulator je prikazan na Festivalu igara u Tokiju i još uvek se ne nalazi u prodaji, ali pitanje je dana. Dotle, da li biste budućim tatama kupile ovaj prsluk da i oni uživaju u trudnoći?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*