Seks na prvom sastanku, da ili ne

Kažu da će muškarci uraditi sve da bi dobili seks, a da će žena stupiti čak i u neželjeni sekusalni odnos da bi dobila ljubav. Razmislite o tome.

Vreme u kome živimo dozvoljava razne seksualne slobode, pravo izbora, i ženi pravo menjanja seksualnih partnera, odnosno više seksualnih partnera što je do pre neku deceniju bilo nezamislivo.

Satistike pokazuju da žene koje upoznaju muškarce na nekoj od društvenih mreža lakše stupaju sa njima u seksualne odnose na prvom sastanku, najverovatnije zbog toga što je prvom sastanku prethodilo „upoznavanje“ i određen period kontinuiranog razgovora na društvenoj mreži što joj daje osećaj da već dobro poznaje muškarca kojeg je videla prvi put.

Da li treba stupiti u seksualne odnose na prvom sastanku uvek nailazi na različita mišljenja. Da, vi imate pravo da uradite tako nešto, ali…

Prvi sastanak znači da ne poznajete osobu sa kojom ćete odjednom postati intimni. Uporedite to sa ovim – muškarac koga ste prvi put videle vam predlaže da ostavite sve iza sebe, čitav svoj život i krenete sa njim na put oko sveta za koji se ne zna koliko će trajati. Teško da ćete tek tako pristati na to a da ne pomislite kako tu osobu uopšte ne poznajete a samim tim ne možete u nju imati poverenja, šta ako vas ostavi tamo negde.

Ako na prvom sastanku stupite u seksualni odnos, prvo što rizikujete je moguća polna bolest. Drugi rizik je razočarenje. Izlazite jer ste slobodne i jer očekujete da se desi ljubav. Koliko god vas ubeđivali da su se vremena promenila, jedno se nije promenilo – muškarci su lovci u duši, i u ovoj seksualnoj evoluciji nisu pratili žene na taj način da neće pomisliti da vi tako radite uvek i sa svakim.

Koliko god da mislite da poznajete muškarca sa kojim ste izašle, ne poznajete ga, sakriveni iza monitora možemo sebe idealizovati, uostalom, ako ovome ne verujete, razmislite, zar niste i same sebe predstavljale malo drugačijom nego što jeste.

Pametnije bi bilo prvi sastanak iskoristiti za upoznavanje a ne za seks. Faza udvaranja je najlepša u jednom odnosu, zašto biste je preskočile samo zbog toga što vam se neko udvarao kucajući na tastaturi. Iz udvaranja i nekoliko sastanaka se može desiti ljubav koja, naravno, podrazumeva i seks. Iz seksa će se teško desiti ljubav.

Nekada su muškarci morali da čekaju seks do prve bračne noći. Muškarac koji je zainteresovan za vas, kome se dopadate, može sačekati da se upoznate, sem ako nije zainteresovan za poznanstvo sa vama nego samo sa vašim telom. Ako naletite na ovakvog muškarca, rizikujete da vaša avantura sa njim ne ostane između vas, već da za nju čuju i drugi, ne bi vam bilo prijatno.

Dakle, ako se nadate da ćete seksom na prvom sastanku „kupiti“ ljubav muškarca, teško, može da se desi, ali teško.

Koliko god strasti da je bilo, ne gajite velike iluzije.

Ali, ako znate šta hoćete i na prvi sastanak krećete bez razmišljanja da će se sve to pretvoriti u veliku ljubav, ako želite samo avanturu, onda uradite to.

Ali ni tada ne zaboravite da se sastajete sa nekim koga uopšte ne poznajete, zato se zaštitite od neželjene trudnoće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *