Malo zabave – svinjarije i horoskop

Spremate se,  drage moje, da dočekate muškarca svojih snova u domu svome. Domaći obrok se podrazumeva.  Ne postoji sumnja, kada su vaše kulinarske sposopnosti u pitanju, ali nemojte zanemariti veoma važan faktor – šta voli da jede, izabranik vašeg srca. Pošto se još ne poznajete dovoljno a rešili ste da ga iznenadite, onda je veoma važno da ne spremite nešto što dotični ne voli da jede.

Zato je Tetka rešila da pomogne.

Ovo je Balkan, znate onu staru dobru – nema ptice bez prasice! A ljubav na usta ulazi.

Dakle idemo u kupovinu, u  nabavku  svinjskog mesa.

Sledi vodič za kupovinu svinjskog mesa za svaki horoskopski znak.

Ovan: Jako, začinjeno, gurmanski, masno poželjno. Svinjski vrat je idealan izbor. Način pripreme zavisi od vašeg umeća. Količina je veoma važna, ovnovi imaju dobar apetit. Možda će vam zadremati posle obroka, ali ne bojte se, to je dobar znak, kada je muškarac ovan u pitanju.

Bik: But. Naravno ne morate da kupujete ceo svinjski but, dovoljno je da uzmete šol ili ružu,  kvalitetno da zadovolji Bika, hedonistu i dovoljno inspirativno da možete da pripremite razne vrste sočnih šnicli u umacima. Važno je da bude doživljaj  i vizuelni I gastrnomski. Slobodno se potrudite i pomučite, vaš dragi Bik će umeti da uživa u vašem trudu.

Blizanac: Definitivno svinjsko mleveno, pa posle šta vam je volja, pljeskavice, ćuftice ili nešto drugo sa mlevenim mesom. Vaš dragi blizanac u momentu kada seda za sto već razmišlja, šta dalje (i vi o tome razmišljate, zar ne), priča vam o svom detinjstvu i budućim planovima, tako da nije ostalo baš mnogo vremena i  energije za žvakanje.

Rak: Za rakove, izbor je pre svega kašika, jela koja se jedu kašikom ili bar da su softana, dugo krčkana, sočna. Nikako preterano začinjena, neka se oseti ukus mesa. Najbolji izbor, svinjsko meso od plećke, ni preterano masno, ni suviše posno, taman kako treba za jedan savršen svinjski paprikaš , perkelt ili neko drugo jelo tog tipa. Pire krompir je obavezan prilog.  I bez eksperimenata molim, samo balkanska kuhinja dolazi u obzir za Vašeg dragog Raka.

Lav: File. Apsolutno ništa drugo ne dolazi u obzir za njegovo Visočanstvo – Lava . Samo najskuplja  i  najkvalitetnija svinjarija. Medaljoni, stekovi, na koji god hoćete način, kratko i jasno.

Devica: Kare (krmenadla bez kostiju). Kako ćete pripremiti, vidite sami, nemate baš mnogo izbora sa kareom. Kada je Devica u pitanju, to nije ni važno, dovoljno je da mu pogodite jedno jelo, posle možete da ga spremati do besvesti, vaša Devica se neće buniti.

Vaga:  Zaboravite na svinjsko mesko, kada  dočekujete Vagu. Dok se Vaga smisli  i  razmisli da li da jede svinjsko meso ili ne, da li je zdravo, da li ima holesterola, i  bi  i ne bi, možda malo, možda ipak ne, ode mast u propast, sve se već ohladilo. Pošto je svinjsko meso  ipak najukusnije u jelima, koja se pripremaju  i  konzumiraju topla, preskočite kupovinu svinjskog mesa, ako vam je dragi rođen u tom znaku.

Škorpija:  Zaboravite na svinjsko meso, ali ne i  na svinju. Svinja ima i  iznutrice. Da li će to biti neki specijalitet samo od džigerice ili ćete pripremiti neku drugu iznutricu, možda kavurmicu,  kako  vam drago. Ne štedite na začinima.

Strelac:   Šnicle, bečke, pariske, koje god hoćete, samo neka su šnicle. Može šol, ruža, but, file, samo dobro izlupajte tučkom I na posao.

Jarac:  Krmenadle sa roštilja, pržene, dinstane, pečene krmenadle, svejedno. Sasvim dovoljno za Vašeg dragog Jarca.

Vodolija: Opustite se kad je kupovina svinjskog mesa u pitanju, vašoj Vodoliji je svejedno. Bitan je način pripreme. Šta god da ste kupili dobro je a sad u potragu za receptima tajvanske, mongolske ili filipinske kuhinje, što egzotičnije to bolje.

Riba:  Vaša voljena  Riba,  tako mistična. Šta god da je u pitanju da li post ili  neki onostrani razlozi, svinjsko meso ne dolazi u obzir. U najboljem slučaju, malo šunke za predjelo.

Ako ste zapamtile, srećno!

Autor: Dragana Amarilis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *