Mali trikovi za bolji ukus ribe

Na srpskoj trpezi su veoma zastupljeni oslić i skuša, obe vrste prvenstveno zbog ukusnog mesa, ali i zbog toga što nemaju puno kostiju. Međutim, pošto su obe „suve“ ribe, treba biti majstor pa ih pripremiti, ali će one i dalje ostati pomalo suve. Da biste im malo poboljšali ukus, možete pripremiti preliv kojim prelivate pripremljenu ribu, pečenu u rerni, prženu, na roštilju i i sto tako pohovani oslić.

Iseckajte sitno jedan češanj belog luka, dodajte kašičicu neljutog senfa, kašičicu peršuna, jednu supenu kašiku alkoholnog sirćeta i isto toliko maslinovog ulja. Sve dobro izmeštajte i poslužite posebno, uz ribu, preliv je dosta jak zbog belog luka.

Ukoliko ne volite beli luk, preliv možete praviti i bez njega, umesto belog luka možete staviti sušeni ruzmarin, dobićete preliv sasvim drugačijeg ukusa ali isto tako dobar.

Još jedan mali trik za pripremanje oslića:

Napravite mešavinu od ceđenog soka jednog celog limuna, sitno seckanog ćešnja belog luka, kašike čaja od kamilice, dve kašike maslinovog ulja i pola kašike soli. Sa oslića skinite kožu, isecite na komade i prelijte ovom mešavinom. Ostaviti da stoji dva sata u frižideru i povremeno promešati. Ovako pripremljenu ribu najbolje je ispeći u rerni, ukus je savršen.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *