Home / Kafa sa tetkom / Kvasac u službi lepote i zdravlja

Kvasac u službi lepote i zdravlja

Maska od kvasca je savršena za zatezanje lica. Jednom u petnaest dana razmutite malu količinu kvasca u mleku, otprilike jednu kafenu kašičicu kvasca i toliko mleka da napravite kompaktnu, ni previše gustu ni previše retku, masu koju možete namazati na lice. Ostavite da stoji 20 minuta, dok se ne osuši a zatim lice operite toplom vodom. Osetićete kako vam je koža zategnuta. Ukoliko za masku koristite suvi kvasac vodite računa o roku upotrebe koji je utisnut na kesici.

Pošto sadrži vitamine grupe B, a znate kako kažu da je vitamin B dobar za živce, svež kvasac izmrvite i dobro ga osušite na vazduhu Stavite ga u bočicu i čuvajte u frižideru. Svakog jutra uzmite po jednu kašičicu kvasca, malu kašičicu, onu kojom biste sipale šećer u kafu, i popijte ga sa toplom vodom.

Pored vitamina grupe B, kvasac sadrži i magnezijum, fosfor, kalijum, cink, selen, folne kiseline, belančevine, magnezijum, gvožđe i folne kiseline, i ne nadajte se da ćete se od ovoga  preporoditi preko noći, ali da li ste ikada videle da je nervozan muškarac koji svakodnevno pije pivo.

2 comments

  1. Važna napomena 😀 Voditi računa o tajmingu držanja maske na licu… Ako preterate, lice će vam biti neprijatno crvene boje. Inače, maska je zaista odlična 🙂

  2. Super je kvasac za lice,ja imam prilicno osetljivu kozu pa kako nisam uspela da pronadjem odgovarajuci piling probala sam kvasac,a kada sam rekla mom dermatologu ostao je bez komentara,a on inace na sve ima komentar,a ko moze i da ga pije jos bolje…Ja ne mogu odvratan mi je…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*