Home / Kafa sa tetkom / Krastavčići
Krastavčići

Krastavčići

Problem kod ostavljanja krastavčića je uvek kako da ostanu „krckavi“, onako kako svi vole da ih jedu, naročito  deca, a ne da se napiju tečnosti i da ona curi iz njih kad ih zagrizete. Zbog toga većina ljudi više voli kupovne krastavčiće nego one domaće.

Ako volite da krastavčići krckaju pod vašim zubima i da ne budu prekiseli, ovo je savršen recept.

Potrebno:

5 kg krastavčića

5 l vode

100 gr esencije

5 gr konzervansa

5 gr vinobrana

1 kašičica šećera

biber u zrnu, lovorov list, mirođija.

Priprema:

krastavčiće dobro oprati hladnom vodom, pošto su kornišoni neravni, možete koristiti sunđer za pranje sudova, naravno sunđer mora biti nov, nekorišćen.

poređati krastavčiće u tegle i između stavite lovorov list i mirođiju zavisno od toga koliko želite da se oseti miris mirođije

u većoj posudi pomešati vodu, esenciju, konzervans, vinobran, šećer, biber, dobro promešajte a onda sipajte u tegle preko krastavčića dok svi krastavčići ne budu u tečnosti.

Po želji, u tegle možete staviti i po par kolutova očišćenog rena.

Posle 10 dana krastavčići su spremni za jelo.

 

 

2 comments

  1. A so ne treba?

  2. Kako je promaklo 🙂

    100 grama soli na ovu količinu, izvinjavam se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*