Gos’n Idealni

Od kako počnu da nam pričaju bajke, ubeđuju nas da ćemo kad-tad stići pravdu, šta god da nam se dešava da ćutimo i trpimo, princ će jednom doći po nas (Pepeljuga), kakvo god prokletstvo da vučemo zbog neke razvratne prababe, princ će takođe, preko sedam gora i mora, doći da nas spase prokletstva (Trnova Ružica), i da će se, koliko god da smo uspešne i lepe, kad tad pojaviti neka rospija da nam pomrsi konce (Snežana), ali to je za neku drugu priču.

Šta god da nam se desi, emotivni život baš ume da melje, da znamo da će princ, odnosno idealni muškarac, stići i, normalno, da u međuvremenu pazimo da ne napravimo neku glupost, najviše da ne pobrkamo nekog prosečnog sa idealnim, ljubav je slepa, pa posle do kraja života da se pitamo gde nam je bila pamet.

I tako vam se ta priča o idealnom muškarcu stalno vrti u ženskim pričama, sve bi idealnog i svaka ima svoju sliku idealnog koja se obično ne poklapa sa onim što trenutno ima, ili sa onim što misli mama jer ima mnogo mama koje ćerkama pričaju da je gos’n Idealni sve ono što nije njen tata, kao što ima onih koje govore da je idealni kao tata…

Šezdesetih godina prošlog veka, italijanska novinarka Donatela Buzati je, na osnovu odgovora više od hiljadu žena širom Evrope, napravila profil idealnog muškarca.

Idealan muškarac treba da bude:

–  inteligentan

– sa smislom za humor

– sentimentalan ali ne preterano

– autoritativan ali nežan

– ne previše lep

– negovan, ne suviše elegantan, ne previše zapušten

– ne rasipnik ali ni previše skroman

– šarmantan ali ne suviše upadljiv

– da zna da vodi dijalog, da ume da govori ali da ume i da sluša.

Ništa lakše!

Kalifornijski antropolog Alan Dikson se bacio na istraživanje da bi saznao koji su to fizički elementi muškarca koji privlače žene i došao dosledećeg – Idealan muškarac bi trebalo da bude:

– ne preterano nizak ali ni previsok

– širokih ramena, uskih kukova i ravnog stomaka

– mišićav

– nikako debeo, nikako mršav

– ne previše dlakav.

Ni od ovoga ništa lakše, prosto se pitamo zar je toliko teško da budu ovakvi.

Neko treće istraživanje pokazalo je da od muških zanimanja žene najviše vole ona koja su vezana za nošenje uniforme, uniforma je otelotvorenje muškosti, i među svim zanimanjima prednjače policajci.

Kad sve saberete sve ove „ne preterano“ da bi bio idealan gos’n Idealni treba da bude prosečan. Ali to nije to! Uostalom, muškarac uvek preteže na neku stranu, prosto se rodio kao nedokazan i nezainteresovan za to da nekoj ženi bude idealan.

Želja za idealnim je samo pusti san za samozagorčavanje života.

No, ako ga je neka našla, neka kaže gde to može da se ubere.

Ili ispod koje kruške pada, svejedno.

Autor: MM

4 comments

 1. „Idealni“ mu je samo trenutni status koji je u direktnoj vezi sa nasim trenutnim pogledom na njega (a i sebe)…Toliko sam uspela da shvatim za ovih mojih „skromnih“ 48 godina života :)..

 2. „idealan“ je onaj sto mi vec 10 godina obasja dan kad mi se osmehne, nije ni lep, ni zgodan, ni bogat, niti je on princ niti ja princeza, ali se i pored svih svadjica budimo sa osmehom

 3. Prvo, sumnjam u stručno mišljenje – rekla bih da je to kod nas ispod šljive :D.
  Drugo…
  Šta ćemo s praksom da negde kasnije naiđu mlađe beračice?
  Msm, koje imaju bolji odraz, formu, bekhend…:).

  Pozdrav i srećan početak, od srca :*.

 4. idealan ne postoji, barem ne za neidealnu mene 🙂
  moj dragi mi je odličan, baš onakav kakvog sam htjela, ponekad me raspameti, naljuti, nervira….nije idealan, ali ne bih ga mijenjala za idealnog…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *