Home / Kafa sa tetkom / Da li seksi izgled može da se kupi

Da li seksi izgled može da se kupi

Danas je svaka reklama protkana time da ćete se, ako se odlučite za reklamirani proizvod, osećati seksi a samim tim i samouvrenije. Kad imate menstruaciju, kad operete kosu, dok trčite, u teretani, u kancelariji, na letovanju, dok kuvate, prostirete tek opran veš – svaka reklama poručuje da ćete korišćenjem tog proizvoda biti poželjnije.

Većina  reklama se odnosi na spoljni izgled, to je stereotipan stav da samo  izgled može doprineti seksi izgledu, iako je biti seksi subjektivna stvar, neko je seksi šta god da obuče i čime god da opere kosu, neko u želji da izgleda seksi postigne samo to da izgleda vulgarno.

Seksi izgled ne može da se kupi. Niti se može postići praćenjem uputstava kako izgledati seksi. Biti seksi je nešto jedinstveno, odnosi se i na spoljni izgled i na to kako se to sve „nosi“, na pogled, boju glasa, govor, celokupno držanje.

Kada vam poručuju da neprekidno i u svakoj situaciji treba da budete seksi, istovremeno vam poručuju da treba i da zavodite, da to radite svesno a da izgleda kao da je spontano. Zavođenje je sastavni deo muško ženskih odnosa ali je potpuno pogrešno da treba da zavodite svakoga, od onoga pored koga prođete na ulici, do onoga sa kim se lično sretnete iz bilo kog razloga. I može biti mač sa dve oštrice.

Žene koje su „prirodno“ seksi uglavnom ne potenciraju svoju seksualnost, one koje podlegnu trendu – izgledajte seksi, iz kojih ne izbija to prirodno što bismo nazvali seksi, kod kojih se seksi izgled svodi samo na spoljni izgled, provokativnu odeću, zabacivanje kose po šablonu, dodirivanje kose ili vrata, postoje silna uputstva koji su pokreti seksi, možda i postignu taj seksi izgled ali svejedno šalju lošu poruku – postaju zavodnice – nije važno koga, važno je zavesti.

Ako malo pažljivije odgledate reklame, videćete da maskara za trepavice poručuje da ćete imati seksi-zavodnički pogled, šampon za kosu – da će svi muškarci pored kojih prođete potrčati za vama, cipele – da će vaše noge u njima izgledati seksi i da će svi u njih gledati, krema za kožu – da će muška ruka bez problema kliziti po vašoj koži.

Sve to ne čini da vi izgledate seksi već da  će određeni delovi vašeg tela kod muškaraca izazvati seksualne asocijacije. To vas ne uči kako vi da izgledate seksi već kako da istaknete pojedine delove svog tela kako biste zavele muškarce.

Jedino istinito kod praćenja uputstava kako da budete seksi je to da ćete imati više samopouzdanja, doterana, negovana, lepo obučena, svakako se svaka žena oseća samouvereno. Mnogo bolje nego kad zna da joj kosa nije sređena i da je izašla u jedinim cipelama koje ima. Ali samopozdane su i žene koje ne ističu svoje atribute, koje su obrazovane, druželjubive, srdačne i koje ne zavode svesno, ponekad mnogo više izgledaju seksi nego žene koje provode sate da bi tako izgledale.

Živimo u vremenu kad je sve podređeno estetici tela, postoji nebrojeno tekstova kakve žene žele muškarci i neka žena će silnu energiju potrošiti da bude ono što muškarac želi, sve će podrediti tome da zadovolje muškarčevo čulo vida i dodira.

Naša tela neprestano neverbalno komuniciraju, pokretima tela izražavamo emocije ponekad mnogo više nego rečima i to je najčešće potpuno nesvesno i nekontrolisano. Kad počnete svesno da komunicirate telom to je onda samo seksi zov s namerom da privučete suprotni pol i najčešće uopšte nije seksi, shvata se i prihvata baš tako – kao zov.

Ako ste ikada čuli muškarca kako govori da je njegova devojka ili žena seksi dok se ujutru proteže u krevetu, da voli njen seksi glas, da smatra da je njena stidljivost seksi, da ga to privlači, onda vam je jasno da je biti seksi individualna stvar i da najčešće dolazi iznutra.

Možda ćete nekako uspeti da kupite seksi izgled, ali to vam ne garantuje da ćete time privući onoga koga želite. Vi ćete jednostavno nekome biti seksi, nekome nećete, isto kao i da se ne trudite da izgledate seksi. Uvek postoji neko kome ste neodoljive, kome ste seksi baš takve kakve jeste a ne ono što pokušavate da istaknete dok istovremeno možda skrivate ono najlepše u sebi.

6 comments

 1. Upravo tako! Kilometrima daljine vidi se kada je neko izveštačen i kada pokušava da bude, ili bar odglumi, osobu koja to nije.
  Mnoge žene ne shvataju urođenu seksipilnost već po svaku cenu trče za najskupljim karminima, garderobom, cipelama… samo zaboravljaju da su to krpe koje prikrivaju pravu seksipilnost žene.
  Svesno zavode, samo pitam se, šta kad biva kada skinu šminku i sve ono što imaju na sebi. Da li su i tada seksi?

 2. Razumno i istinito… Bravo za tekst.

 3. sve što je izvještačeno je odbojno, tako i pokušaj da žena bude seksi, ma kako se obukla ili treptala okicama,ako to ne zrači iz nje. Seksipil nije univerzalan na taj način.
  Nešto kao slon u prodavnici stakla.

  Ženstvenost, sklad, urođena seksipilnost ne mogu da se kupe.

  Tačno je da žene rade sve da se dopadnu muškarcu. To čine u periodu odrastanja najčešće identifikacijom sa „savršenom“ Barbi, zatim sa glumicama, pjevačicama po principu što provokativnije – to bolje. Na žalost prečesto vidim upravo obrnuto. Vulgarnost.
  Čast izuzecima- i ovo je, naravno, subjektivni stav.

  nego
  da li muškarci rade to isto. Da li muškarci čine sve da se dopadnu ženama?

  Ja znam da ne postoji univerzalno privlačan muškarac, ali ja tačno znam kakav i koji tip muškarca privlači mene.

  sve je individualno i sve se osjeti

 4. Da postoji LIKE na komentare, lajkovala bih prethodni 🙂 Ovako – slazem se. 🙂

 5. Notification THIS Msg IS FOR THE Site owner : if you use clickbank . com then you definately need this pluggin http://qr.net/e4af its cost-free give thanks to me afterwards

 6. You actually make it seem really easy together with your presentation however I find this topic to be actually something which I think I would by no means understand. It kind of feels too complicated and very wide for me. I’m taking a look ahead to your next submit, I will try to get the cling of it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*